Vers van Lau

Global Food Made Local

Cherrytomatenpasta met ansjovis en gochujang

“Maandag pastadag” dacht ik toen besloot dit receptje online te zetten. Nu heb ik nieuws voor je Lau: het is dinsdag. Toch verwarrend die paasdagen, ha! Anyway, deze cherrytomatenpasta met ansjovis en gochujang is er eentje hoor. Alle smaken van het palet komen langs en hij staat binnen no-time op […]

Cajun shrimp taco’s met mangosalsa

De lente komt er nu echt aan (ookal lijkt het vandaag helemaaaaaal niet zo). Daarom vond ik het wel weer tijd worden voor een zomers receptje. Wat dacht je van deze cajun shrimp taco’s met mangosalsa? Ze zijn kruidig, licht pittig, zoet, knapperig en hebben een licht zuurtje. De koriander […]

Zalm teriyaki met knapperige broccoli

Een echte klassieker, deze zalm teriyaki met knapperige broccoli. Als mama vroeger wilde weten waar we zin in hadden, antwoordde ik 9/10 keer: “zalm teriyaki”. En dat zei ik niet zomaar… nostalgie! Dit Japanse gerecht is comfortfood van de bovenste plank. Het is makkelijk, snel en of je het nu […]

Geglaceerde gochujang worteltjes

Met deze geglaceerde gochujang worteltjes blaas je iedereen aan tafel omver. Ik serveerde dit bijgerecht naast de butter bloemkool van Beaufood met wat naan, mangochutney en raita (zie dit recept, stap 4) on the side. Dit recept is makkelijk te maken, ontzettend kleurrijk en zit bommetjevol smaak (misschien snap je […]

Knapperige chili chicken taco’s

Een échte zomerknaller, midden in de winter? Why the heck not. Met dit knapperige chili chicken taco’s recept luid je jouw weekend gegarandeerd goed in. De frisse salade van cherrytomaatjes, venkel, wortel en radijs en het romige laagje crème fraîche geven je knapperige chili kip het smakelijkste bedje dat het […]

Gebakken gnocchi met cherrytomaten

en courgette De ontdekking van de eeuw? Naja… voor mij dan: gnocchi bakken! Deze gebakken gnocchi met cherrytomaten en courgette heeft de laatste tijd dan ook al een paar keer op het menu gestaan. Hij is lekker snel klaar, supermakkelijk te maken en ook nog eens gezond. Ik maakte ‘m […]

Noedels met knapperig gehakt

met aubergine, portobello en broccoli Noedels: dé oplossing voor wanneer je gezond wil eten en toch lekker snel klaar wil zijn in de keuken. Deze noedels met knapperig gehakt, aubergine, portobello en broccoli zijn een mooi voorbeeld hiervan. De saus maak je in een oogwenk en je hoeft eigenlijk alleen […]

Gezonde frozen carrotcake bars

Laatst maakte ik deze gezonde frozen carrotcake bars. Ze zijn glutenvrij, je kan ze lactosevrij/vegan maken én ze zijn ook nog eens suikervrij. Ohja: lekker zijn ze ook, laten we dat vooral niet vergeten;-). Een heerlijk tussendoortje voor de warme lente- en zomerdagen, zonder dat je je schuldig hoeft te […]

Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma

En ingelegde rode ui en knoflook-yoghurtsaus Soms heb je zin in iets ongezonds. Dat is gewoon zo. Het zou mooi zijn als je iets op tafel kunt zetten wat ongezond lijkt, maar stiekem bijna alleen maar groente is. Toch? Maak mijn Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma! De oesterzwam scheur je in […]

Snelle ramen met katsu kip

En soja eieren Het liefst maak ik alles zoveel mogelijk from-scratch: zoals je misschien weet vind ik het heeerlijk om lekker in de keuken te klooien. Maar, ik snap dat jij waarschijnlijk geen zin hebt om op een doordeweekse dag 3 uur in de keuken te staan voor een bakkie […]

Romige cherrytomatenpasta met spinazie

Ik ben terug! Met een nieuw pastarecept!;-) De afgelopen weken was ik druk met andere opdrachten en ik had weinig inspiratie voor nieuwe gerechtjes. Ik vroeg m’n Instagramvolgers vorige week om wat extra inspo en dat hielp! Ik heb weer een aantal leuke recepten op de planning staan de komende […]

Romige preipasta

met doperwtjes, basilicum en pangrattato Ik denk dat we wel kunnen stellen dat ik het allerliefste pasta maak. Komt mede doordat Dennis zo dól is op pasta dat hij het liefst zes keer per dag pasta eet ongeveer (niet overdreven;-)). Nee maar ff serieus nu: Je zou het niet denken, […]

Auberginesalade met serranoham en burrata

Deze auberginesalade met serranoham en burrata is een échte allrounder. Eet ‘m als lunch, bijgerecht, lichte maaltijd, als onderdeel van een uitgebreide (Paas)brunch of als voorgerecht tijdens een lekker lentedinertje. De zoute serranoham is in perfecte balans met de supercreamy burrata, de zoete balsamico crème en de knapperige pijnboompitjes. De […]

Burnt bruschetta

Burnt bruschetta. Een van m’n all-time-favourites als het aankomt op voorgerechtjes. Snel klaar, uuuuultra smaakvol en zeg nou eerlijk: dit is toch echt een sexy gerechtje? Wij begrijpen elkaar. Vorig jaar met Pasen werkte ik aan een Italiaans lunchmenuutje, waarvan deze onderdeel uitmaakt. Serveer ‘m als voorgerecht of als onderdeel […]

Snelle roerbaknoedels met sticky tempeh

Wil je snel klaar zijn vanavond? Wat dacht je van deze snelle roerbaknoedels met sticky tempeh? Lekker met gebakken paprika, rode ui en prei, zodat je geen vitamientjes te kort komt. De tempeh is suuupercrunchy en je topt ‘m af met (vegetarische) oestersaus. Zo wordt ie écht lekker sticky. Wist […]

Spinazie-ricotta ravioli in tomatensaus

met kappertjes Spinazie-ricotta ravioli wordt vaak ondergedompeld in een rijk roomsausje. Lekker? Ja zeker! Zwaar? Heeeel erg. Zelf ravioli maken is niet moeilijk, maar het kost wel wat meer tijd. Met de juiste tools maak je het jezelf een stuk makkelijker. Heb je geen tijd én geen tools, koop dan […]

Pipe rigate met courgette-broccolisaus

Mijn pipe rigate met courgette-broccolisaus is een typisch gerecht voor een dinsdag zoals deze. Misschien heb je vandaag geen zin of geen tijd om te koken – maarja, het is nog laaaaang geen weekend, dus je wil wél iets gezonds op tafel zetten. Maak dan dit gerecht! Ik heb ‘m […]

Pita halloumi

met gegrilde courgette, avocado en yoghurtsaus Deze pita halloumi is niet een recept voor de pita kaas die je misschien vroeger (of nu) na het stappen haalde met je dronken koppie. Maaarrr, deze is minstens net zo lekker (pita kaas is écht een guilty pleasure van mij, haha), een stuk […]

Gezonde lunchwrap met kikkererwten en bloemkool in kerrie

Heyhey! Daar ben ik weer. Inmiddels ben ik weer een beetje uitgejetlagd van onze geweldige vakantie naar Mexico, tegelijkertijd heb ik nog steeds enorme heimwee. Wat was het fijn! Ik heb zo ontzettend veel nieuwe inspiratie opgedaan, can’t wait to share it with youu. Maar, eerlijk is eerlijk, we hebben […]

Gepocheerd ei met ‘Nduja

en gekonfijte tomaatjes op brood Joejoeee! je nieuwe lievelings-lunchrecept incoming! Stel he; je hebt van de week Rigatoni alla vodka met gekonfijte tomaatjes gemaakt en je hebt een paar tomaatjes overgehouden voor de lunch. Dan zet je in diezelfde week binnen een paar minuten een lunch op tafel die zó […]

Woknoedels met gebakken spicy tofu en shiitake

Geen tijd om te koken? Maak deze woknoedels met gebakken spicy tofu en shiitake! Ik maakte dit gerecht van de week voor Dennis nadat ik de hele middag aan de high-tea had gezeten. Ik kon geen eten meer zien, maar ik heb wel wat extra gemaakt voor de lunch de […]

Geroosterde broccolisalade met Caesar-dressing

Oke, het is tijd voor een vitaminebommetje! Wat dacht je van een superkleurrijke geroosterde broccolisalade met caesar-dressing. Klinkt goed hè? Is het ook! Voor dagen dat je even wat extra groentjes binnen wil krijgen, dagen dat je gezond wil lunchen of voor wanneer je zin hebt in een lichte maaltijd. […]

Midden-Oosterse harissa-kipburger

met za’atar courgettesalade Burgers. I love them. En ze hoeven dus helemaal niet zo ongezond te zijn. Als je ze zelf maakt, heb je zelf in de hand hoeveel calorieën je binnenkrijgt ;-). Deze Midden-Oosterse harissa-kipburger met za’atar en courgettesalade met tomaat is zeker geen caloriebommetje. Het sausje dat erbij […]

Mama’s penne all’arrabiata

Mama’s penne all’arrabiata. Deze voor mij all-time-favourite pasta stond weer eens op het menu -I know, m’n all time favourites-lijst op pastagebied is redelijk aan het uitdijen. Maar toen ik het op mijn Instagram wilde delen kwam ik tot de conclusie dat het recept van de pasta waarmee ik groot […]

Vega lahmacun (Turkse pizza)

Ik heb een lekker not-so-guilty weekendrecept voor je! Vega lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, met vega rul gehakt, veel groente en tzatziki. Alles from scratch gemaakt, dus met zo min mogelijk E-nummers en andere toegevoegde troep! Je kunt deze lahmacuns goed invriezen, dus als je geen tijd hebt om […]

Geroosterde flespompoen met burrata en chili-olie

De combinatie van pompoen en burrata is wat mij betreft een echte game changer. Het aardse van de pompoen (versterkt door een fleugje nootmuskaat) en het romige van de burrata vullen elkaar naadloos aan. Voeg daar wat zoet, zuur, pittig en zout aan toe en je hebt een compleet smakenpalet! […]

Rigatoni alla vodka van gekonfijte cherrytomaatjes

Pasta en vodka???? Ik hoor je hersens al kraken. Maar geloof mij, trek die drankkast maar vast open want vanavond wil je dit maken! Maak je geen zorgen, je wordt er niet dronken van. Alle alcohol verdampt, dus dit gerechtje is ook geschikt voor een dinertje met je baas of […]

Broodje pulled chicken met coleslaw

Papa maakt altijd pulled pork op de BBQ. Dan laat hij een stuk procureur meeeega lang op lage temperatuur garen totdat je het bijna uit elkaar kunt zien vallen. Als je geen varkensvlees eet of geen BBQ/tijd hebt, is dit broodje pulled chicken met coleslaw een superlekker en makkelijk alternatief. […]

Pita bowl met bloemkool in miso-jus

met gepekelde groenten met tijm en sumak, falafel en tahin-citroenyoghurt Da’s een hele mond vol hè! In mijn maandagrubriek op Instagram vroeg ik wat ik deze week eens zou gaan koken met bloemkool en citroen. M’n volgers mochten nog één ingrediënt kiezen en omdat er zoveel leuke ideetjes binnenkwamen heb […]

Spaghetti aglio olio e peperoncino

met gebakken courgette Dit is Dennis’ all time favourite pasta. ZO simpel, maar ZOOOOO lekker! Maak ‘m wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan en zorg dat je die avond niet hoeft te kussen met iemand die niet mee heeft gegeten ;-). Omdat pasta in […]

Soep van het groen van de prei

met citroen en tijm Vorige week was het heerlijk weer en heb ik een nieuwe verslaving ontwikkeld (zie dit recept). Ik had het groen van 4 preien over en ik wilde er graag iets mee maken voordat ze zouden vergaan onderin de koelkast. Het werd een groen preisoepje en ik […]

Zomerse plaattaart met venkel

warmgerookte zalm, sinaasappel en vadouvan Als het warm is heb je waarschijnlijk niet zo’n zin om te koken en ook geen zin in een loodzware maaltijd. Maar de vraag blijft; “Wat zullen we eten vanavond?” I got you. Deze zomerse plaattaart met venkel is supergeschikt voor warme dagen. De venkel […]

Citroenpasta met aubergine en frisse pangrattato

De zomer is begonnen! En dat vieren we met een lekker fris pastaatje. Deze moet je niet in hartje winter eten, maar als je buiten kunt zitten is citroenpasta echt een aanrader. Aubergine heeft soms de neiging wat zwaarder te worden wanneer je ‘m bakt in olie. Maar met een […]

Fusion Naanbruschetta

met verschillende kleuren tomaten Oké, hoogstwaarschijnlijk word ik na het uploaden van deze fusion naanbruschetta afgemaakt door een Italiaan of Indiër, maar dit receptje moét je gewoon proberen. Het zachte maar ook het knapperige van de naan, gecombineerd met veeeeel knoflook en verschillende tomaatjes. Dat allemaal afgemaakt met lekkere olijfolie, […]

Geblakerde spitskool met citroen-peterselieboter

De hoeveelheid boter in een gerecht kan wat mij betreft nooit teveel zijn. Zo kun je zelfs met een vergeten spitskool in de groentela van je koelkast iets superlekkers maken! Deze geblakerde spitskool met citroen-peterselieboter staat binnen no time op tafel. De citroen-peterselieboter maak je in de kleine kom van […]

Pasta met ‘nduja en citroen-basilicummascarpone

‘Nduja, je ziet het momenteel overal voorbij komen. Ik moést deze smeerbare pittige worst uit Italië een keer uitproberen. Voor de echte nonna-experience maakte ik voor de gelegenheid zelf tagiatelle, maar de saus is supersnel klaar en zet je binnen een handomdraai op tafel. Het pittige zoutige van de ‘Nduja, […]

Spicy chipotle-bloemkooltaco’s

met komkommersalsa en rode kool Bloemkool hoeft echt niet meer zo saai te zijn als vroeger, toen je ‘m gekookt op je bord kreeg naast wat aardappelen en een stukkie vlees. Bloemkool is supergeschikt als vega alternatief in bijvoorbeeld een taco! Zo zijn ook deze spicy chipotle-bloemkooltaco’s geboren. Officieel zijn […]

Mille-feuille van brickdeeg

met cheesecakeroom en aardbeien Een Franse lekkernij, maar dan een cheatversie als dessert! Verbluf je gasten met deze mille-feuille van brickdeeg met cheesecakeroom, een licht fris zomers dessert. Ik vertelde in mijn vorige post al over brickdeeg. Mocht je niet weten wat dat is check dan vooral even mijn recept […]

Supersnelle pindakaasrepen

Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje wat niet megaduur is of erg tijdrovend om te maken? Look no further! Deze supersnelle pindakaasrepen zijn binnen 5 minuten klaar om een uurtje op te stijven in de koelkast. Lekker met chocola, kokos en extra pinda’s! Perfect om mee te nemen […]

Piri piri gambapasta

Vorige post liet ik je zien hoe je Portugese piri piri olie maakt. Met de overgebleven olie kun je deze piri piri gambapasta maken! Enne… dat wil je! Overigens is deze pasta ook heerlijk zonder Portugese olie. Gebruik dan je favoriete chilipepers (1 of 2, of misschien meer als je […]

Amaretto sour toetje

Als je aan amaretto denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan tiramisu en absoluut niet aan een amaretto sour. Helemaal als het aankomt op toetjes. Maar wist je dat je ook een friszuur dessert kunt maken met amaretto? Dit amaretto sour toetje is heerlijk voor zomerse dagen, geïnspireerd door het […]

Wentelteefjes van suikerbrood

Wentelteefjes van suikerbrood zijn perfect voor de zondagochtend. Eigenlijk voor elke dag, maar omdat ze niet echt gezond zijn zou ik je dat niet aanraden;-) Anyway, deze móet je proeven. Ik beloof je dat je geen spijt zult krijgen, dit is al jaren mijn lievelingsontbijt. Ook als je suikerbrood al […]

Tunamelt desemtosti

Als je me een beetje kent weet je dat je me wakker kunt maken voor een pantosti van desembrood. Doe er nog wat tonijn tussen en ik ben helemáál gelukkig. Als je desembrood over hebt en het al wat langer ligt, kun je er de beste tosti’s ter wereld van […]