Vers van Lau

Global Food Made Local

Mama’s penne all’arrabiata

Mama’s penne all’arrabiata. Deze voor mij all-time-favourite pasta stond weer eens op het menu -I know, m’n all time favourites-lijst op pastagebied is redelijk aan het uitdijen. Maar toen ik het op mijn Instagram wilde delen kwam ik tot de conclusie dat het recept van de pasta waarmee ik groot geworden ben nog niet op mijn website stond! Dé pasta die mij altijd gelijk terugbrengt naar de momenten samen met mama in de keuken, waarbij ik eigenlijk alleen in de pannen stond te roeren en stiekem snoepte van wat er op het vuur stond. Afijn, genoeg nostalgie. Let’s get cooking. Arrabiata-saus is pittig, maar de rode pepers in de super verschillen nog wel eens in pittigheidsgraad. Daarom gebruik ik eigenlijk altijd rawits van de toko, dan weet je zeker dat je mond in de fik staat ;-). Beware, deze is echt niet voor sissies. Als je niet zo’n fan bent van pittig kun je ‘m prima met 1 rode peper maken, misschien zelfs wel zonder de zaadlijsten. You do you.

Hoofdgerecht | 20 minuten bereidingstijd

mama's penne all'arrabiata

“Mijn all-time-all-time-favourite pasta”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 20 gram boter
  • 2 rawits (of rode peper), in dunne ringetjes
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes oregano, gerist en fijngehakt
  • 2 takjes tijm, gerist en fijngehakt
  • 1 blik biologische gepelde tomaten
  • 1 á 2 theelepels suiker
  • 250 gram penne
  • zout en peper
  • 10 gram peterselie, fijngehakt
  • parmezaanse kaas ter garnering

En zo maak je het:

  1. Smelt de roomboter in een koekenpan op laag vuur. Fruit daarin de knoflook en rawits zachtjes aan totdat de knoflook lichtjes begint te verkleuren.
  2. Doe dan de gepelde tomaten erbij en roer goed om. Doe de tijm en oregano erbij samen met 1 theelepel suiker en laat zachtjes pruttelen.
  3. Na een minuut of 10 is er een heerlijke saus ontstaan in de pan. Als hij te veel is ingedikt kun je nog wat water toevoegen. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Als hij veeeeel te spicy is voeg je nog een theelepel suiker toe.
  4. Kook de pasta al dente in zout water. Als de pasta gaar is doe je de pasta bij de saus in de pan. Roer om en voeg eventueel nog een lepel pastawater toe aan de pan. Schep dan de peterselie door de pasta.
  5. Dien mama’s penne all’arrabiata op en garneer met parmezaanse kaas.
  6. Buon appetito!

Tip: Vond je deze pasta lekker? Probeer dan ook mijn nieuwste all-time-favourite! Pasta alla vodka!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.