Vers van Lau

Global Food Made Local

Auberginesalade met serranoham en burrata

Deze auberginesalade met serranoham en burrata is een échte allrounder. Eet ‘m als lunch, bijgerecht, lichte maaltijd, als onderdeel van een uitgebreide (Paas)brunch of als voorgerecht tijdens een lekker lentedinertje. De zoute serranoham is in perfecte balans met de supercreamy burrata, de zoete balsamico crème en de knapperige pijnboompitjes. De […]

Geroosterde broccolisalade met Caesar-dressing

Oke, het is tijd voor een vitaminebommetje! Wat dacht je van een superkleurrijke geroosterde broccolisalade met caesar-dressing. Klinkt goed hè? Is het ook! Voor dagen dat je even wat extra groentjes binnen wil krijgen, dagen dat je gezond wil lunchen of voor wanneer je zin hebt in een lichte maaltijd. […]

Geroosterde flespompoen met burrata en chili-olie

De combinatie van pompoen en burrata is wat mij betreft een echte game changer. Het aardse van de pompoen (versterkt door een fleugje nootmuskaat) en het romige van de burrata vullen elkaar naadloos aan. Voeg daar wat zoet, zuur, pittig en zout aan toe en je hebt een compleet smakenpalet! […]

Honey-glazed harissaworteltjes

met tahin, feta en pistache Worteltjes zijn vaak echt een ondergewaardeerde groentesoort, je kunt er zoveel kanten mee op! Dit gerechtje is heerlijk bij de BBQ, als onderdeel van een mezze tafel (bijvoorbeeld deze fusion mezze tafel!) of serveer ‘m gewoon als groenten bij je hoofdmaaltijd. Zoet, lichtzuur, fris, knapperig […]

Larb van tempeh met rijstnoedels

Larb is een vleessalade die veel in Laos en Thailand gegeten wordt. Geïnspireerd door Delicious magazine heb ik larb van tempeh met rijstnoedels gemaakt. Door de toevoeging van rijstnoedels kun je ‘m eten als hoofdmaaltijd en hij is bijna helemaal vega (en makkelijk helemaal vegetarisch te maken). Als je de […]

Kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush

Zoals je misschien weet haaaaaat ik het als ik eten weg moet gooien. Dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk te voorkomen. In deze kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush kun je (zoals in meer van mijn recepten) al je restjes uit de koelkast opmaken. Smaken uit het […]

Kortgepekelde bietencarpaccio met bloedsinaasappel-ricotta

Ik moet eerlijk toegeven: biet en ik zijn nooit vrienden geweest. Met geitenkaas heb ik nóg minder, dus ik ben nooit enthousiast geworden van de klassieke bietencarpaccio met geitenkaas. Daarom heb ik een versie gemaakt die iedereen lekker vindt! Zonder geitenkaas en zonder de overheersend aardse smaak die biet soms […]