Vers van Lau

Global Food Made Local

Gepocheerd ei met ‘Nduja

en gekonfijte tomaatjes op brood

Joejoeee! je nieuwe lievelings-lunchrecept incoming! Stel he; je hebt van de week Rigatoni alla vodka met gekonfijte tomaatjes gemaakt en je hebt een paar tomaatjes overgehouden voor de lunch. Dan zet je in diezelfde week binnen een paar minuten een lunch op tafel die zó in een restaurant op tafel had kunnen staan. Dit broodje gepocheerd ei met ‘Nduja heeft alles wat je wil; het pittige en ziltige van de ‘Nduja, het zoete en sappige van de gekonfijte tomaatjes en een perfect romig zacht gepocheerd eitje on top om het af te maken. Niet bang worden als je gepocheerd ei ziet staan; het is écht niet zo eng als je denkt. Klaar voor de lunch van je leven?

Ontbijt/lunch | 15 minuten bereidingstijd

Gepocheerd ei met 'Nduja

“Klaar voor de lunch van je leven?”

Ingrediënten

Voor 2 personen

 • 4 sneetjes brood
 • 1 flinke eetlepel ‘Nduja
 • 1 eetlepel natuurazijn
 • 10 gekonfijte tomaatjes (in dit recept zie je hoe je die maakt)
 • 2 eieren (zo vers mogelijk)
 • zout en peper
 • Verse gehakte peterselie, ter garnering

En zo maak je het:

 1. Besmeer de sneetjes brood met de ‘Nduja. Hoe meer ‘Nduja, des te pittiger je broodje. Dus net wat je lekker vindt 🙂
 2. Zet een grote pan water op het vuur met de azijn en breng het water tegen de kook aan. Het water mag net niet koken, kleine luchtbelletjes zijn oké, maar als het water gaat bubbelen zet je het vuur iets lager.
 3. Breek 1 ei in een glas (zorg dat de dooier heel blijft) en roer met een garde in de pan water tot je een mooie draaikolk ziet. Laat dan het ei uit het glas in het water glijden en zet een timer op 2 min.
 4. Haal het ei na 2 min met een schuimspaan uit het water en leg deze op het brood. Herhaal dit proces voor het andere ei.
 5. Schep een paar gekonfijte tomaatjes op je gepocheerde eitje en bestrooi met peper en zout. Garneer je broodje gepocheerd ei met ‘Nduja en gekonfijte tomaatjes met wat peterselie en geniet!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.