Vers van Lau

Global Food Made Local

Knapperige chili chicken taco’s

Een échte zomerknaller, midden in de winter? Why the heck not. Met dit knapperige chili chicken taco’s recept luid je jouw weekend gegarandeerd goed in. De frisse salade van cherrytomaatjes, venkel, wortel en radijs en het romige laagje crème fraîche geven je knapperige chili kip het smakelijkste bedje dat het zich maar kan wensen. Serveer met zelfgemaakte tortilla’s (in dit bonentaco recept zie je hoe makkelijk dat is), of met kleine tortilla’s uit de super als je krap in de tijd zit. Kleine disclaimer: wordt teveel chilipeper jou iets te heet onder de voeten? Laat de rawit dan achterwege. Fijn weekend en smakelijk!

Hoofdgerecht | 25 minuten bereidingstijd

knapperige chili chicken taco's

“Een échte zomerknaller, gewoon midden in de winter”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 250 gram cherrytomaten, in vieren
  • 1/2 venkel, julienne gesneden
  • 1/ winterpeen, julienne gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 5 radijsjes, in plakjes
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 rode pepers
  • 1 rawit
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 3 eetlepels lichtbruine suiker
  • 400 gram kipfilet, in reepjes
  • 50-75 gram bloem
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 8 kleine wraps (zie recept)
  • crème fraîche
  • koriander, grof gesneden (ter garnering)
  • zonnebloemolie

En zo maak je het:

  1. Meng in een kom eerst de cherrytomaatjes, venkel, winterpeen, rode ui en radijsjes met de rode wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout en peper. Zet apart.
  2. Hak vervolgens de schoongemaakte chilipepers, rawit en knoflook in een hakmolentje helemaal fijn. Breng dit mengsel samen met 250 ml water, de lichtbruine suiker, gerookte paprikapoeder en een snuf zout al roerend aan de kook. Laat inkoken tot de gewenste dikte en haal dan van het vuur.
  3. Bestrooi de kipreepjes met de cajunkruiden en wat zout en peper en wentel ze daarna door de bloem. Verhit ondertussen een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipreepjes in delen een paar minuten per kant, tot ze lekker knapperig en mooi bruin van kleur zijn.
  4. Besmeer de (zelfgemaakte) tortilla’s met wat crème fraîche en schep op iedere tortilla wat ingelegde groenten. Leg op iedere tortilla een paar knapperige stukjes kip en maak af met je zelfgemaakte spicy chilisaus. Bestrooi de knapperige chili chicken taco’s met verse koriander en serveer.

Heeft het gesmaakt of heb je vragen? Laat het me hieronder weten!

Tip: Doe alle verschillende componenten in bakjes en laat iedereen z’n eigen taco samenstellen aan tafel. Supergezellig.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.