Vers van Lau

Global Food Made Local

Romige cherrytomatenpasta met spinazie

Ik ben terug! Met een nieuw pastarecept!;-) De afgelopen weken was ik druk met andere opdrachten en ik had weinig inspiratie voor nieuwe gerechtjes. Ik vroeg m’n Instagramvolgers vorige week om wat extra inspo en dat hielp! Ik heb weer een aantal leuke recepten op de planning staan de komende tijd. Stay tuned! Maar goed, terug naar weeeeeer een pastarecept. Ik verdrink er bijna in (geheh). Deze romige cherrytomatenpasta met spinazie is precies wat jij vanavond nodig hebt. Gezond, makkelijk en ongelooflijk lekker. Need I say more?

Hoofdgerecht | 20 min bereidingstijd

romige cherrytomatenpasta met spinazie

“Gezond, makkelijk en ongelooflijk lekker!”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 250 gram penne
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 20 gram boter
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 ml water
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 10 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 200 gram spinazie, goed gewassen en grof gehakt
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout
  • 100 ml houdbare slagroom
  • een handje pijnboompitten, geroosterd

En zo maak je het:

  1. Verhit de boter in een diepe koekenpan en bak de sjalotten en knoflook een paar minuten zachtjes aan. Voeg dan de ansjovis en de tomatenpuree toe. Bak even mee om de ansjovis te laten smelten en de tomatenpuree te ontzuren.
  2. Vervolgens gaan de gehalveerde cherrytomaten erbij samen met het water, de suiker en de oregano. Laat even pruttelen op laag vuur.
  3. Zet ondertussen alvast een pan water op het vuur voor de pasta. Als het water kookt voeg je flink wat zout toe en laat dan de penne in het water glijden.
  4. Voeg de spinazie en de peterselie toe aan de pan met cherrytomatensaus en schep om. Als de spinazie is geslonken is je saus bijna klaar! Voeg de houdbare slagroom toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Als je penne al dente zijn, haal je ze uit het water en voeg je ze toe aan de saus. Roer nog even goed om.
  6. Garneer de romige cherrytomatenpasta met spinazie met de geroosterde pijnboompitjes en serveer!

Heb je lekker gegeten? Laat het me hieronder weten!

Tip: Wist je dat er geen kaas hoort in/op een pasta met vis? Ansjovis is een échte smaakmaker! Bijvoorbeeld ook in deze uien tarte tatin!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.