Vers van Lau

Global Food Made Local

Broodje pulled chicken met coleslaw

Papa maakt altijd pulled pork op de BBQ. Dan laat hij een stuk procureur meeeega lang op lage temperatuur garen totdat je het bijna uit elkaar kunt zien vallen. Als je geen varkensvlees eet of geen BBQ/tijd hebt, is dit broodje pulled chicken met coleslaw een superlekker en makkelijk alternatief. Gebruik geen kipfilet als je niet zo’n fan bent van kipdijfilet. Geloof me, het vet in de kipdijfilet heb je nodig en dat maakt deze pulled chicken juíst lekker. De coleslaw zet je zo in elkaar en is een fijne frisse tegenhanger van de pittige pulled chicken.

Hoofdgerecht | 45 minuten bereidingstijd

Broodje pulled chicken met coleslaw

“Als pulled pork je te lang duurt is dit een perfect alternatief!”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • +- 400 gram kipdijfilet
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 3 chipotlepepers in adobosaus, fijngehakt
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel oestersaus
  • zonnebloemolie
  • zout en peper
  • 1/4 spitskool, fijngesneden
  • 1/2 winterpeen, grof geraspt
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 1/2 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • een kneepje citroensap
  • 2 harde broodjes

En zo maak je het:

  1. Verhit een flinke scheut olie in een braadpan en braad hierin de kipdijfilet goudbruin. Neem uit de pan.
  2. Voeg dan in dezelfde pan 1 theelepel knoflookpoeder, de uienpoeder, de komijnpoeder en gerookte paprikapoeder toe. Voeg vervolgens de tomatenpuree en chipotlepepers toe, gevolgd door het water.
  3. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de oestersaus en ketchup toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe dan de kip terug in de pan en laat 30 min zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
  5. Ondertussen maak je de coleslaw. Doe de spitskool samen met de wortel, rode ui en appel in een kom en maak een mengsel van de crème fraîche, mayonaise, 1/2 theelepel knoflookpoeder, een kneepje citroensap, de mosterdpoeder, suiker en dragon. Giet dit mengsel over de salade heen en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en roer de kip met de saus nog even om. Snijd de broodjes open en schep hier wat coleslaw en pulled chicken op.
  7. Geniet van je broodje pulled chicken met coleslaw en appel!

Op zoek naar een vega topper met brood? Deze pita halloumi is zeker wat voor jou!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.