Vers van Lau

Global Food Made Local

Cherrytomatenpasta met ansjovis en gochujang

“Maandag pastadag” dacht ik toen besloot dit receptje online te zetten. Nu heb ik nieuws voor je Lau: het is dinsdag. Toch verwarrend die paasdagen, ha! Anyway, deze cherrytomatenpasta met ansjovis en gochujang is er eentje hoor. Alle smaken van het palet komen langs en hij staat binnen no-time op […]

Cajun shrimp taco’s met mangosalsa

De lente komt er nu echt aan (ookal lijkt het vandaag helemaaaaaal niet zo). Daarom vond ik het wel weer tijd worden voor een zomers receptje. Wat dacht je van deze cajun shrimp taco’s met mangosalsa? Ze zijn kruidig, licht pittig, zoet, knapperig en hebben een licht zuurtje. De koriander […]

Zalm teriyaki met knapperige broccoli

Een echte klassieker, deze zalm teriyaki met knapperige broccoli. Als mama vroeger wilde weten waar we zin in hadden, antwoordde ik 9/10 keer: “zalm teriyaki”. En dat zei ik niet zomaar… nostalgie! Dit Japanse gerecht is comfortfood van de bovenste plank. Het is makkelijk, snel en of je het nu […]

Dauphiné-ravioli met paddenstoelen

en gebonden beurre noissette Deze Franse ravioli is razend populair in New York en dat is niet zomaar. Zeg nou zelf: hier wil je toch graag je tanden inzetten? Dauphiné-ravioli wordt traditioneel geserveerd als losse kussentjes die gevuld zijn met heel heel heel veel kaas. Een echte kaasfan ben ik […]

Knapperige chili chicken taco’s

Een échte zomerknaller, midden in de winter? Why the heck not. Met dit knapperige chili chicken taco’s recept luid je jouw weekend gegarandeerd goed in. De frisse salade van cherrytomaatjes, venkel, wortel en radijs en het romige laagje crème fraîche geven je knapperige chili kip het smakelijkste bedje dat het […]

Een vegetarische Kerst

Met Nevel Wild Ales Voor een vegetarische Kerst hoef je niet ver te zoeken. Voor Nevel Wild Ales ontwikkelde ik twee feestelijke kerstrecepten met bier in de hoofdrol. Voor de champignon bourguignon gebruikte ik een flesje Nevel Tam, een wild donker bier met kastanje, dat naadloos aansluit bij de aardse […]

Zilvervliesrisotto met halloumi

en aubergine Het is hier een tijdje stil geweest, maar ik ben terug! Iets met andere prioriteiten en weinig inspiratie;-). Maar niet getreurd: de inspiratie is terug en ik heb een meeeeega lekker en verantwoord herfstreceptje voor je: zilvervliesrisotto met halloumi en aubergine. Geïnspireerd door mijn laatste kooksessie met Jessica, […]

Gebakken gnocchi met cherrytomaten

en courgette De ontdekking van de eeuw? Naja… voor mij dan: gnocchi bakken! Deze gebakken gnocchi met cherrytomaten en courgette heeft de laatste tijd dan ook al een paar keer op het menu gestaan. Hij is lekker snel klaar, supermakkelijk te maken en ook nog eens gezond. Ik maakte ‘m […]

Romige doperwtenrisotto met ricotta en citroen

Het is volop zomer jongens! We kunnen er niet meer omheen. Als echte kaaskop heb ik een beeeetje een haat-liefdeverhouding met deze tropische temperaturen – klagen over het weer zit nou eenmaal in onze natuur he? Maar, dat mag de pret niet drukken. We leven buiten, borrelen buiten, eten buiten, […]

Noedels met knapperig gehakt

met aubergine, portobello en broccoli Noedels: dé oplossing voor wanneer je gezond wil eten en toch lekker snel klaar wil zijn in de keuken. Deze noedels met knapperig gehakt, aubergine, portobello en broccoli zijn een mooi voorbeeld hiervan. De saus maak je in een oogwenk en je hoeft eigenlijk alleen […]

Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma

En ingelegde rode ui en knoflook-yoghurtsaus Soms heb je zin in iets ongezonds. Dat is gewoon zo. Het zou mooi zijn als je iets op tafel kunt zetten wat ongezond lijkt, maar stiekem bijna alleen maar groente is. Toch? Maak mijn Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma! De oesterzwam scheur je in […]

Snelle ramen met katsu kip

En soja eieren Het liefst maak ik alles zoveel mogelijk from-scratch: zoals je misschien weet vind ik het heeerlijk om lekker in de keuken te klooien. Maar, ik snap dat jij waarschijnlijk geen zin hebt om op een doordeweekse dag 3 uur in de keuken te staan voor een bakkie […]

Romige cherrytomatenpasta met spinazie

Ik ben terug! Met een nieuw pastarecept!;-) De afgelopen weken was ik druk met andere opdrachten en ik had weinig inspiratie voor nieuwe gerechtjes. Ik vroeg m’n Instagramvolgers vorige week om wat extra inspo en dat hielp! Ik heb weer een aantal leuke recepten op de planning staan de komende […]

Romige preipasta

met doperwtjes, basilicum en pangrattato Ik denk dat we wel kunnen stellen dat ik het allerliefste pasta maak. Komt mede doordat Dennis zo dól is op pasta dat hij het liefst zes keer per dag pasta eet ongeveer (niet overdreven;-)). Nee maar ff serieus nu: Je zou het niet denken, […]

Romige citroenpasta met asperges en zalm

Op zoek naar last-minute Paasinspiratie? Of gewoon een lekker gerechtje voor een zonnige lentedag? Deze romige citroenpasta met groene asperges en zalm is jouw date voor de avond (of middag;-))! De saus is rijk, maar toch fris en de zalm is een lekkere zilte tegenhanger in het gerecht. De asperges […]

Snelle roerbaknoedels met sticky tempeh

Wil je snel klaar zijn vanavond? Wat dacht je van deze snelle roerbaknoedels met sticky tempeh? Lekker met gebakken paprika, rode ui en prei, zodat je geen vitamientjes te kort komt. De tempeh is suuupercrunchy en je topt ‘m af met (vegetarische) oestersaus. Zo wordt ie écht lekker sticky. Wist […]

Geroosterde bloemkool met za’atarboter

Laatst at ik voor het eerst de bladeren van bloemkool. Dit stond in een recept van Ottolenghi, dus ik wíst zeker dat het lekker moest zijn. En dat was het! Vanaf nu gooi ik ze nooit meer weg. Inspiratie voor mijn nieuwe recept kwam dan ook van mijn grote held. […]

Pasta met venkelworst in tomatensaus

Wekelijks een pastarecept op je scherm? Got your back! Gisteren maakte ik pasta met venkelworst in tomatensaus en die was goehoeeeed. Bij de slager zag ik de venkelworst al vaker naar me loeren, maar ik nam ‘m van de week voor het eerst mee. En dat was het zeker waard, […]

Orzo met gepofte aubergine

za’atar-citroenyoghurt, ingelegde citroen en chiliwalnoten Let op lieve mensen! Deze orzo met gepofte aubergine gaat je van je stoel blazen! Verras je gasten in het weekend met deze smaakexplosie of maak ‘m doordeweeks voor je gezin. Weinig effort en groots resultaat! De aubergines gooi je zó in de oven, hoef […]

Pasta met spruitjes

in ‘Nduja-cherrytomatensaus en citroenpangrattato Het spruitjes seizoen is in volle gang! Op een gure winterdag kun je vast wel een beetje zon op je bord gebruiken. Dat heb ik voor je! Laat je verleiden door deze pasta met spruitjes in ‘Nduja-cherrytomatensaus en citroenpangrattato. De saus is rijk, de gebakken spruitjes […]

Venkel tarte tatin

met sinaasappelkaramel, parmezaanse kaas en pistache Laatst maakte ik een uien tarte tatin met ansjoviskaramel en die was hemels! Gister had ik een creatieve uitspatting en précies de juiste ingrediënten in huis om een verrrrrrukkelijke venkel tarte tatin op tafel te zetten. Ook weer zo’n fijne hartige maar toch zoete […]

Foolproof vegetarische pasta carbonara

met paddenstoelen (ook voor paddenstoelhaters) Pasta carbonara is en blijft een moeilijk gerecht als het aankomt op ingrediënten én bereidingswijze. “Hoe krijg je nou zo’n lekker romige saus zónder room?” En “Ik krijg altijd een soort scrambled eggs als ik ‘m met eieren maak?!” Zijn de belangrijkste redenen dat mensen […]

Uien tarte tatin met ansjoviskaramel

Ik kan me voorstellen dat uien tarte tatin met ansjoviskaramel een beetje gek klinkt. Maar zet de ingrediënten maar vast op je boodschappenlijstje, want dit wíl je gewoon bij de borrel dit weekend! De bijzondere karamel in deze tarte tatin is een goed voorbeeld van zo’n typische zout-zoetcombinatie die echt […]

Mexicaanse bonenburrito

Lieve mensen, laten we het eens over burrito’s hebben. Want de burrito’s die in van die pleur-alles-door-elkaar pakjes in de supermarkt liggen zijn natuurlijk geen echte Mexicaanse originals. Met mijn Mexicaanse bonenburrito probeer ik zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Dat betekent: kaas ín de burrito in plaats […]

Linguine alla puttanesca

Deze linguine alla puttanesca is geïnspireerd door het traditioneel Italiaanse recept van de Nonna van mijn schoonzusje Suus! Toen ik in mijn studententijd in Amsterdam woonde maakte Suus regelmatig deze geweldig lekkere pasta voor mij en m’n broer in haar gezellige appartementje in de Baarsjes. Nu, een aardig tijdje later […]

Kabeljauwstaart met vadouvan-venkelpuree en citroensaus

Deze kabeljauwstaart met vadouvan-venkelpuree en citroensaus is een heerlijk licht hoofdgerecht voor de feestdagen. Top voor wanneer je er al 2 kerstdagen op hebt zitten of wanneer je al een paar gangen achter de kiezen hebt. Het voordeel van kabeljauwstaart is dat deze iets steviger is dan kabeljauwhaas én hij […]

Gegrilde octopus met avocadopuree

little gem, gefrituurde bosui, limoenmayonaise en geroosterde maïs Mijn grote inspiratiebron voor deze gegrilde octopus met avocadopuree? De allerrrrrrrlekkerste taco’s die we aten op Isla Holbox. Dit gerecht is een soort minivakantie naar een zonnig oord, maar dan gewoon bij jou thuis, misschien wel aan het kerstdiner. Bestel de octopus […]

Crying tiger en Thaise aubergine

Vegetariërs én vleesliefhebbers aan één tafel? Serveer deze crying tiger en Thaise aubergine! De legende achter de crying tiger blijft mysterieus, maar een van de verhalen is zeker het delen waard. Mijn favoriete versie: een tijger moest huilen omdat de jager zijn koe had gestolen: the crying tiger. Bij dit […]

Geroosterde pompoen-gnocchi in pompoen-roomsaus

met knapperige pancetta en salie Wauw. Dit jaar heb ik pompoen écht ontdekt, wat een veelzijdige groente is dit! Eerder maakte ik al een gerecht met geroosterde flespompoen en burrata en een lekkere herfstpasta met pompoen. Deze geroosterde pompoen-gnocchi in pompoen-roomsaus met knapperige pancetta en salie is ook weer zo’n […]

Spinazie-ricotta ravioli in tomatensaus

met kappertjes Spinazie-ricotta ravioli wordt vaak ondergedompeld in een rijk roomsausje. Lekker? Ja zeker! Zwaar? Heeeel erg. Zelf ravioli maken is niet moeilijk, maar het kost wel wat meer tijd. Met de juiste tools maak je het jezelf een stuk makkelijker. Heb je geen tijd én geen tools, koop dan […]

Pipe rigate met courgette-broccolisaus

Mijn pipe rigate met courgette-broccolisaus is een typisch gerecht voor een dinsdag zoals deze. Misschien heb je vandaag geen zin of geen tijd om te koken – maarja, het is nog laaaaang geen weekend, dus je wil wél iets gezonds op tafel zetten. Maak dan dit gerecht! Ik heb ‘m […]

Cochinita pibil van jackfruit

Deze cochinita pibil van jackfruit is een vegan ode aan onze reis door Mexico in september. Enne, misschien heb ik je nog niet helemaal met het woordje “vegan”, maar stel je eens voor: je eet iets wat smaakt naar een guilty weekendgerechtje (lees: frikandel speciaal, nacho’s met héél veel kaas), […]

Tomatenrisotto met geroosterde paprika

salie en pangrattato Deze tomatenrisotto met geroosterde paprika, salie en pangrattato móet je proberen! Hij is lichter dan de meeste risotto’s omdat er geen boter en kaas doorheen gaat. Ik hoor je al denken: “Maar dat maakt risotto toch juíst lekker?” Klopt. Meestal dan, proef deze maar! Je kookt de […]

Pita halloumi

met gegrilde courgette, avocado en yoghurtsaus Deze pita halloumi is niet een recept voor de pita kaas die je misschien vroeger (of nu) na het stappen haalde met je dronken koppie. Maaarrr, deze is minstens net zo lekker (pita kaas is écht een guilty pleasure van mij, haha), een stuk […]

Truffelburrata herfstpasta

met geroosterde balsamico-pompoen Het enige wat ik écht heb gemist in Mexico? Pasta. De oplossing? Deze truffelburrata herfstpasta. Vorige week maakte ik papardelle from scratch met de pastamachine die ik van mama kreeg en bedacht ik er een herfstige topping bij. Want het is herfst jongens, je kunt er niet […]

Woknoedels met gebakken spicy tofu en shiitake

Geen tijd om te koken? Maak deze woknoedels met gebakken spicy tofu en shiitake! Ik maakte dit gerecht van de week voor Dennis nadat ik de hele middag aan de high-tea had gezeten. Ik kon geen eten meer zien, maar ik heb wel wat extra gemaakt voor de lunch de […]

Geroosterde broccolisalade met Caesar-dressing

Oke, het is tijd voor een vitaminebommetje! Wat dacht je van een superkleurrijke geroosterde broccolisalade met caesar-dressing. Klinkt goed hè? Is het ook! Voor dagen dat je even wat extra groentjes binnen wil krijgen, dagen dat je gezond wil lunchen of voor wanneer je zin hebt in een lichte maaltijd. […]

Midden-Oosterse harissa-kipburger

met za’atar courgettesalade Burgers. I love them. En ze hoeven dus helemaal niet zo ongezond te zijn. Als je ze zelf maakt, heb je zelf in de hand hoeveel calorieën je binnenkrijgt ;-). Deze Midden-Oosterse harissa-kipburger met za’atar en courgettesalade met tomaat is zeker geen caloriebommetje. Het sausje dat erbij […]

Mama’s penne all’arrabiata

Mama’s penne all’arrabiata. Deze voor mij all-time-favourite pasta stond weer eens op het menu -I know, m’n all time favourites-lijst op pastagebied is redelijk aan het uitdijen. Maar toen ik het op mijn Instagram wilde delen kwam ik tot de conclusie dat het recept van de pasta waarmee ik groot […]

Chinese koolstamppot met umami-paddenstoelen

en sambal-jus De Chinese kool was in de aanbieding bij m’n groenteboer op de markt, dus die had ik al vrij snel in m’n handen (de kool dan, niet m’n groenteboer). Na bijna als vergeten-groente-in-de-koelkast te zijn bestempeld, maakte ik er stamppot van. En niet zomaar één! Bijna helemaal vega […]

Vega lahmacun (Turkse pizza)

Ik heb een lekker not-so-guilty weekendrecept voor je! Vega lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, met vega rul gehakt, veel groente en tzatziki. Alles from scratch gemaakt, dus met zo min mogelijk E-nummers en andere toegevoegde troep! Je kunt deze lahmacuns goed invriezen, dus als je geen tijd hebt om […]

Pita kipgyros met ovenfrietjes en tzatziki

Om zo tegen het eind van augustus nog even in de vakantiestemming te blijven, waande ik mij even in Griekenland met deze pita kipgyros met ovenfrietjes en tzatziki! De pita’s die je hier in de super kunt krijgen zijn niet hetzelfde als de pita’s die de Grieken eten. Dus als […]

Andijviestamppot met beurre noissette-jus en prei

Andijviestamppot, we aten ‘m vroeger allemaal wel eens thuis. Toch heeft stamppot een beetje een stoffig imago gekregen. En waarom eigenlijk? Met een stamppot kun je alle kanten op en je hoeft echt niet gelijk het idee te hebben dat je bij je opa en oma aan tafel zit (waar […]

Gevulde paprika met orzo alla vodka

Ik wist dat pasta alla vodka mijn nieuwe go-to recept zou worden. Als variatie daarop maakte ik deze gevulde paprika met orzo alla vodka! Ik voegde er gebakken aubergine aan toe samen met wat mozarella en parmezaan. De orzo is perfect om groenten zoals paprika (of uitgeholde tomaat) mee te […]

Fried rice met yakitori paddenstoelen

Toen ik een aantal jaar terug in Sri Lanka was heb ik ontzettend veel fried rice gegeten. Met gemak verslond ik een paar keer per dag een bord van die boterige, knapperige en tegelijkertijd fluffy rijst. Mijn tripje naar dit prachtige land is de grootste inspiratie geweest voor mijn versie […]

Rigatoni alla vodka van gekonfijte cherrytomaatjes

Pasta en vodka???? Ik hoor je hersens al kraken. Maar geloof mij, trek die drankkast maar vast open want vanavond wil je dit maken! Maak je geen zorgen, je wordt er niet dronken van. Alle alcohol verdampt, dus dit gerechtje is ook geschikt voor een dinertje met je baas of […]

Broodje pulled chicken met coleslaw

Papa maakt altijd pulled pork op de BBQ. Dan laat hij een stuk procureur meeeega lang op lage temperatuur garen totdat je het bijna uit elkaar kunt zien vallen. Als je geen varkensvlees eet of geen BBQ/tijd hebt, is dit broodje pulled chicken met coleslaw een superlekker en makkelijk alternatief. […]

Gevulde double garlic naan

met gekruide kip, raita en gegrilde courgette Ik ben dól op naan en ik kan je vertellen; als je ‘m één keer zelf hebt gemaakt wil je nooooit meer anders. Tegenwoordig maak ik sourdough discard naan (dit maak je met het overschot van je starter wat je anders weggooit), maar […]

Lasagne al ragù

Misschien zegt lasagne bolognese je meer dan lasagne al ragù, maar bolognesesaus is eigenlijk een beetje de foe yong hai van Italië. Daarmee probeer ik te zeggen dat ze in China geen foe yong hai kennen en in Italië geen bolognese 😉 Sommige gerechten zijn gewoon het allerlekkerst hoe ze […]

Pita bowl met bloemkool in miso-jus

met gepekelde groenten met tijm en sumak, falafel en tahin-citroenyoghurt Da’s een hele mond vol hè! In mijn maandagrubriek op Instagram vroeg ik wat ik deze week eens zou gaan koken met bloemkool en citroen. M’n volgers mochten nog één ingrediënt kiezen en omdat er zoveel leuke ideetjes binnenkwamen heb […]

Chipotle-bonentaco’s

met geroosterde zoete aardappel en jalapeño-komkommersalsa Deze chipotle-bonentaco’s moet je proeven! De chipotle-bonen zijn rokerig en licht spicy, de geroosterde zoete aardappel zorgt voor een zachte, aardse smaak en de jalapeño-komkommersalsa is lekker friszuur. Gisteren was eigenlijk pas de tweede keer dat ik zelf tortilla’s maakte (geen idee waarom) en […]