Vers van Lau

Global Food Made Local

Gebakken gnocchi met cherrytomaten

en courgette

De ontdekking van de eeuw? Naja… voor mij dan: gnocchi bakken! Deze gebakken gnocchi met cherrytomaten en courgette heeft de laatste tijd dan ook al een paar keer op het menu gestaan. Hij is lekker snel klaar, supermakkelijk te maken en ook nog eens gezond. Ik maakte ‘m met roma cherrytomaatjes, maar gewone cherrytomaatjes doen het net zo goed in dit gerecht. Buon appetito!

Hoofdgerecht | 25 minuten bereidingstijd

gebakken gnocchi met cherrytomaten

“Gebakken gnocchi: ontdekking van de eeuw”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 500 gram gnocchi
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram (roma) cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 ml water
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano,
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas, ter garnering

En zo maak je het:

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de gnocchi krokant en bruin. Je hoeft de gnocchi niet eerst te koken.
  2. Verhit in een andere koekenpan op middelhoog vuur ook een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de courgette toe en bak totdat de courgette een beetje bruin is.
  3. Voeg de tijm, oregano, paprikapoeder en chilivlokken toe en schep om. Doe dan de tomatenpuree erbij en ontzuur deze door een paar minuten mee te bakken.
  4. Voeg de roma cherrytomaatjes toe samen met het water en de suiker en schep om. Laat de tomaatjes zo zacht worden als jij lekker vindt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Schep de gebakken gnocchi in een schaal en schep de saus erbovenop. Schaaf er wat parmezaanse kaas op en serveer je gebakken gnocchi met cherrytomaten en courgette direct.

Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt! Laat het me hieronder weten.

Tip: Ben je fan van dit recept? Dan vind je mijn pompoen-gnocchi met pompoenroomsaus ook heerlijk!

5,0
Rated 5,0 out of 5
Rated 5,0 out of 5
januari 19, 2024

Erg smaakvol en goeie lekkere combi van de ingrediënten. En zo klaar 👍💪.

Ronald en Gerrie

Antwoord van Vers van Lau

Hey Ronald en Gerrie 🙂

Jaa inderdaad, binnen no-time kun je aanschuiven!