Vers van Lau

Global Food Made Local

Romige citroenpasta met asperges en zalm

Op zoek naar last-minute Paasinspiratie? Of gewoon een lekker gerechtje voor een zonnige lentedag? Deze romige citroenpasta met groene asperges en zalm is jouw date voor de avond (of middag;-))! De saus is rijk, maar toch fris en de zalm is een lekkere zilte tegenhanger in het gerecht. De asperges […]

Auberginesalade met serranoham en burrata

Deze auberginesalade met serranoham en burrata is een échte allrounder. Eet ‘m als lunch, bijgerecht, lichte maaltijd, als onderdeel van een uitgebreide (Paas)brunch of als voorgerecht tijdens een lekker lentedinertje. De zoute serranoham is in perfecte balans met de supercreamy burrata, de zoete balsamico crème en de knapperige pijnboompitjes. De […]

Burnt bruschetta

Burnt bruschetta. Een van m’n all-time-favourites als het aankomt op voorgerechtjes. Snel klaar, uuuuultra smaakvol en zeg nou eerlijk: dit is toch echt een sexy gerechtje? Wij begrijpen elkaar. Vorig jaar met Pasen werkte ik aan een Italiaans lunchmenuutje, waarvan deze onderdeel uitmaakt. Serveer ‘m als voorgerecht of als onderdeel […]