Vers van Lau

Global Food Made Local

Auberginesalade met serranoham en burrata

Deze auberginesalade met serranoham en burrata is een échte allrounder. Eet ‘m als lunch, bijgerecht, lichte maaltijd, als onderdeel van een uitgebreide (Paas)brunch of als voorgerecht tijdens een lekker lentedinertje. De zoute serranoham is in perfecte balans met de supercreamy burrata, de zoete balsamico crème en de knapperige pijnboompitjes. De […]

Burnt bruschetta

Burnt bruschetta. Een van m’n all-time-favourites als het aankomt op voorgerechtjes. Snel klaar, uuuuultra smaakvol en zeg nou eerlijk: dit is toch echt een sexy gerechtje? Wij begrijpen elkaar. Vorig jaar met Pasen werkte ik aan een Italiaans lunchmenuutje, waarvan deze onderdeel uitmaakt. Serveer ‘m als voorgerecht of als onderdeel […]

Franse uiensoep met wijn

Blijkbaar zit ik in een uienfase, haha! Het vorige recept dat ik uploadde was een heerlijke uien tarte tatin met, jawel, ansjoviskaramel! Ab-so-luut de moeite waard om te proberen. Maargoed, we dwalen af. Franse uiensoep met wijn hadden we het over. Dit is er eigenlijk eentje uit het archief, want […]

Ravioli met gamba in gamba-botersaus

Met mijn verjaardag gingen we uiteten bij Eetkamer Lamens in Ede. Daar kregen we een goddelijke ravioli voorgeschoteld als tussengerecht, gevuld met schaaldieren en geserveerd in een schaaldierensaus. Het is inmiddels een maand geleden, maar die ravioli zit nog altijd in m’n gedachten, ZO lekker! Dennis had afgelopen zondag zin […]

Verschillende bereidingen van pompoen

Wil je een keer een fancy gerechtje serveren? Zet deze verschillende bereidingen van pompoen op het menu! Schrik niet van alle verschillende bereidingwijzen, als je wat krapper in de tijd zit kun je geroosterde pompoenpitten kopen in plaats van dat je ze zelf maakt. Ik vond het leuk om voor […]

Blini met citroen-ricotta en gekonfijte tomaatjes

Je zal niet de enige zijn die dit jaar meer dan twee kerstdagen nodig heeft om Kerst te vieren. Wees gerust, I got you! Ik heb nóg een compleet kerstmenu voor je uitgedacht. Dit Italiaanse kerstmenu is hét menu waar jij dit jaar mee wil afsluiten. Hij zit bomvol lekkere […]

Ravioli met geroosterde paprika in salie-botersaus

Als je me al even volgt weet je inmiddels dat ik DOL ben op boter en GEK op pasta. Die gouden combinatie kan in jouw (kerst)diner natuurlijk niet ontbreken. Daarom heb ik deze ravioli met geroosterde paprika in salie-botersaus bedacht. De combinatie tussen de geroosterde paprika, de romige ricotta, het […]

Aguachile van schelvis met tostada’s

Na alle inspiratie die ik heb opgedaan in Mexico heb ik een kerstmenu samengesteld met een Mexicaans tintje. Het eerste gerechtje: aguachile van schelvis met tostada’s! Op vakantie aten we traditionele aguachile met gamba’s, maar helaas zwemmen er geen gamba’s in de Noordzee, dus zo ook geen verse gamba’s voor […]

Gepofte zoete aardappelsoep met chipotle

en limoen-korianderroom Deze gepofte zoete aardappelsoep met chipotle en limoen-korianderroom is comfortfood op z’n chique! Serveer ‘m als voor- of als tussengerecht, bijvoorbeeld in een Mexicaans (kerst)menu zoals hieronder staat beschreven. De spice-liefhebbers zullen helemaal in hun nopjes zijn met dit gerechtje. Heb je koriander-haters aan tafel? Skip de koriander […]

Tom Yum-Khappuccino

Deze Tom Yum-Khappuccino is de opener van het Thaise kerstmenu! Het hele menu vind je hieronder. Dit amusesoepje is een hele fijne combinatie tussen de pittige Thaise Tom Yum en de zachtere romige Tom Kha. Zo heb je in elk soepje voor ieder wat wils. Omdat je het Kha-gedeelte opschuimt […]

Deconstructed Pad Thai

Toen ik inmiddels meer dan 11 jaar(!) geleden in Thailand op vakantie was -man, ik word oud-, kon je me voor één gerecht echt wakker maken: Pad Thai! Ik at ‘m als ontbijt, lunch en avondeten en het is nog steeds een van mijn favoriete Thaise gerechten. Deze deconstructed Pad […]

Soep van het groen van de prei

met citroen en tijm Vorige week was het heerlijk weer en heb ik een nieuwe verslaving ontwikkeld (zie dit recept). Ik had het groen van 4 preien over en ik wilde er graag iets mee maken voordat ze zouden vergaan onderin de koelkast. Het werd een groen preisoepje en ik […]

Brickhoorntjes met hollandaiseroom

warmgerookte zalm en asperge Van mama kreeg ik brickdeeg. Ik hoor je denken; brick-wattes? Brickdeeg is een soort filodeeg, maar dan wat dikker en wat taaier. Je kunt het gebruiken voor (hartige) taarten, decoratie, pasteitjes, noem maar op. Ik heb een klassiek Hollands gerecht met asperges en hollandaise omgebouwd naar […]

Kortgepekelde bietencarpaccio met bloedsinaasappel-ricotta

Ik moet eerlijk toegeven: biet en ik zijn nooit vrienden geweest. Met geitenkaas heb ik nóg minder, dus ik ben nooit enthousiast geworden van de klassieke bietencarpaccio met geitenkaas. Daarom heb ik een versie gemaakt die iedereen lekker vindt! Zonder geitenkaas en zonder de overheersend aardse smaak die biet soms […]

Venkelsoep met kruidenolie

Deze venkelsoep met kruidenolie is een echte lentesoep! Maar op een zomerse dag doet hij het ook altijd goed. Maak dit soepje voor je gasten tijdens een etentje of gewoon lekker voor jezelf. Je kunt eindeloos variëren met de kruiden in de kruidenolie, gebruik gewoon wat je in de koelkast […]

Paddenstoelensoep met bieslook

Vroeger viste ik altijd de paddenstoelen uit m’n champignonsoep; want ik vond ze niet lekker. Little did I know dat mama de meeste champignons gewoon door de soep heen gepureerd had. Deze paddenstoelensoep met bieslook brengt mij elke keer weer terug naar vroeger; bij mama aan tafel. We aten denk […]

Knoflooksoep

Knoflooksoep, je zal wel denken: “Maar daar ga je toch heeeeeel erg van stinken?” Mmmm.. misschien, maar ik heb nog nooit iemand horen klagen nadat ik dit soepje had gegeten. Ik at ‘m wel een keer met vriendinnen voordat we naar de kroeg gingen. Toevallig was er om ons tafeltje […]