Vers van Lau

Global Food Made Local

Geglaceerde gochujang worteltjes

Met deze geglaceerde gochujang worteltjes blaas je iedereen aan tafel omver. Ik serveerde dit bijgerecht naast de butter bloemkool van Beaufood met wat naan, mangochutney en raita (zie dit recept, stap 4) on the side. Dit recept is makkelijk te maken, ontzettend kleurrijk en zit bommetjevol smaak (misschien snap je nu ook waar dat omver blazen vandaan komt ;-)). De worteltjes hebben best wel wat pit, dus mocht je daar niet zo’n fan van zijn, gebruik dan een halve eetlepel gochujang.

Bijgerecht | 30 minuten bereidingstijd

“Een smaakbommetje”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 g regenboogworteltjes, schoongemaakt
  • 1 eetlepel gochujang
  • 0,5 eetlepel honing
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 0,5 eetlepel mirin
  • 0,5 theelepel (vegan) vissaus
  • sesamzaadjes ter garnering

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de gochujang, honing, zonnebloemolie, sesamolie, rijstazijn, mirin en vissaus in een kommetje door elkaar.
  2. Leg de worteltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schenk de marinade over de worteltjes. Hussel goed om zodat de worteltjes overal bedekt zijn met de marinade en schuif voor 20-25 minuten in de oven. Wil je ze liever iets zachter? Schuif ze dan nog 5-10 minuten langer in de oven.
  3. Serveer de worteltjes op een mooi bord en besprenkel met de achtergebleven marinade. Bestrooi met sesamzaad en klaar zijn je geglaceerde gochujang worteltjes.

Heeft het gesmaakt? Laat het me hieronder weten!

Tip: Deze geroosterde bloemkool met za’atar is top voor naast dit gerecht!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.