Vers van Lau

Global Food Made Local

Amaretto sour toetje

Als je aan amaretto denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan tiramisu en absoluut niet aan een amaretto sour. Helemaal als het aankomt op toetjes. Maar wist je dat je ook een friszuur dessert kunt maken met amaretto? Dit amaretto sour toetje is heerlijk voor zomerse dagen, geïnspireerd door het drankje amaretto sour. Cheers!

Dessert | 15 minuten bereidingstijd

amaretto sour toetje

“Amaretto sour in een glas, maar dan als dessert”

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 ml slagroom
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 150 gram mascarpone
  • een scheut amaretto
  • 1 citroen, rasp
  • 3 citroenen, sap
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena
  • 3 digestive koekjes, verkruimeld

En zo maak je het:

  1. Klop de slagroom stijf met de suiker, spatel dit vervolgens voorzichtig in 3 delen door de mascarpone. Roer daarna een beetje amaretto door het mengsel en zet apart.
  2. Verwarm een pannetje met dikke bodem op laag vuur en klop hierin de eieren los met de maizena. Voeg dan het citroensap, – rasp en de suiker toe en klop door tot de lemoncurd dikker wordt. Blijf kloppen zodat je geen omelet krijgt ;-).
  3. Als de lemon curd dik genoeg is draai je het vuur uit en druk je de curd door een zeef. Laat de lemon curd verder afkoelen.
  4. Verdeel de koekkruimels over de glazen en besprenkel met wat amaretto. Verdeel het mascarpone-mengsel erover en schenk dan de afgekoelde lemon curd erop.
  5. Serveer je amaretto sour toetje direct!

Tip: Deze mille-feuille van brickdeeg is ook geweldig lekker!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.