Vers van Lau

Global Food Made Local

Pita halloumi

met gegrilde courgette, avocado en yoghurtsaus

Deze pita halloumi is niet een recept voor de pita kaas die je misschien vroeger (of nu) na het stappen haalde met je dronken koppie. Maaarrr, deze is minstens net zo lekker (pita kaas is écht een guilty pleasure van mij, haha), een stuk gezonder en supersnel klaar. Je kunt eindeloos variëren met de groenten die je nog in je koelkast hebt liggen, dit keer maakte ik ‘m met gegrilde courgette, avocado en yoghurtsaus. Maar je kunt dit gerechtje ook makkelijk aanpassen aan het moment van de week. Doordeweeks vul je je pita halloumi bijvoorbeeld met wat extra groenten en misschien eet je er in het weekend wel frietjes bij. You do you! Ook lekker als lunch! Zelfgemaakte pitabroodjes zijn het allerlekkerst, die taaie dingen van de super wil je dan echt noooooit meer. Maak daarom een grotere batch en vries wat broodjes in. Uit Paulines Keuken heeft een heel lekker en makkelijk recept voor home-made pitabroodjes. Maar mocht je écht geen tijd of zin hebben, dan ga ik je niet judgen als je supermarktpita’s gebruikt.

pita halloumi

“Een you-do-you receptje voor elk moment van de week”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 1 (volkoren) pitabroodje per persoon (2 broodjes voor de grote eter)
  • 1 stuk halloumi, in dunne plakjes gesneden (hoe dunner, des te knapperiger)
  • 1 courgette, doormidden en in dunne repen gesneden
  • 1 avocado, in partjes
  • 100 gram cherrytomaatjes, in kwarten
  • een handje rucola
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • sap van 1/4 citroen
  • olijfolie
  • zout en peper

En zo maak je het:

  1. Verhit een grilpan op hoog vuur. Besmeer de repen courgette met wat olijfolie. Gril de courgette om en om in de hete grilpan totdat ze mooie grilstrepen hebben. Doe de courgette in een kommetje en laat de grilpan staan voor straks.
  2. Maak ondertussen de yoghurtsaus. Meng de yoghurt met de peterselie, bieslook, het citroensap en wat zout en peper. Laat de smaken intrekken terwijl je de halloumi grilt.
  3. Bak de pita’s af of warm ze even op in een hete oven.
  4. Verhit de grilpan op middelhoog vuur en gril de halloumi een paar minuten per kant todat ze mooi bruin zijn.
  5. Snijd de pitabroodjes open en doe hier wat yoghurtsaus in. Vul de pita’s met de gegrilde courgette, gebakken halloumi, cherrytomaatjes, avocado en rucola. Top af met wat extra yoghurtsaus.
  6. Smakelijk!

Laat me hieronder weten wat je van dit recept vindt!

Tip: Fan van de combinatie kaas en zoet? Vervang de courgette en avocado door gegrilde stukjes peer. Zooo lekker!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *