Vers van Lau

Global Food Made Local

Geroosterde flespompoen met burrata en chili-olie

De combinatie van pompoen en burrata is wat mij betreft een echte game changer. Het aardse van de pompoen (versterkt door een fleugje nootmuskaat) en het romige van de burrata vullen elkaar naadloos aan. Voeg daar wat zoet, zuur, pittig en zout aan toe en je hebt een compleet smakenpalet! Alle smaken samen in dit gerecht zijn bijna niet te omschrijven, dus ik denk dat je deze lekkernij met salie en amandel gewoon moet proeven! 🙂 Ik presenteer u: geroosterde flespompoen met burrata en chili-olie.

Bijgerecht | 45 min bereidingstijd

Geroosterde flespompoen met burrata en chili-olie

“Dit is een echte game changer!”

Ingrediënten

Voor 2-4 personen

  • 1 flespompoen
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 8 blaadjes salie
  • 1 rawit (of rode peper als je niet zo van pittig houdt), fijngehakt
  • een handje geschaafde amandelen
  • 1 bol burrata
  • Maldon zout

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de flespompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in parten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de pompoen met 2 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster de pompoen +- 30 min in de oven.
  2. Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een steelpannetje en bak hierin de salieblaadjes krokant. Zorg dat ze niet teveel verkleuren, want dan worden ze bitter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg dan de gehakte rawit toe aan de hete olie en laat de peper z’n smaak afgeven terwijl je blijft roeren. Zet het vuur uit en giet de olie in een kommetje.
  4. Rooster in een droge koekenpan de geschaafde amandelen lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
  5. Haal de pompoen uit de oven en bestrooi met de nootmuskaat. Hussel even om.
  6. Leg de pompoenparten op een schaal. Breek de bol burrata open en leg deze in het midden. Strooi vervolgens de geschaafde amandelen over het gerechtje en garneer met de salieblaadjes.
  7. Tot slot besprenkel je de burrata met flink wat chili olie. Sprenkel ook wat olie over de pompoen. Bestrooi de geroosterde flespompoen met burrata en chili-olie met Maldon zout en serveer lauwwarm.
  8. Enjoy!

Tip: Deze kleurrijke salade is ook heerlijk wanneer je ‘m lauwwarm serveert!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.