Vers van Lau

Global Food Made Local

Geroosterde broccolisalade met Caesar-dressing

Oke, het is tijd voor een vitaminebommetje! Wat dacht je van een superkleurrijke geroosterde broccolisalade met caesar-dressing. Klinkt goed hè? Is het ook! Voor dagen dat je even wat extra groentjes binnen wil krijgen, dagen dat je gezond wil lunchen of voor wanneer je zin hebt in een lichte maaltijd. Hij staat zó op tafel en het is echt een feestje op je bord. Iets te vieren of een BBQ met vrienden? Serveer deze kleurrijke parelcouscous-salade erbij!

Salade/licht hoofdgerecht | 20 minuten bereidingstijd

Geroosterde broccolisalade met Ceasar-dressing

“Een feestje op je bord en ook nog eens supergezond!”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 kleine broccoli, in stukjes
  • 1 chilipeper, in ringetjes
  • 1 winterpeen, in dunne schuine plakjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1/2 komkommer,  in schuine plakjes
  • zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas + extra om mee te bestrooien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

En zo maak je het:

  1. Doe een scheutje olie in een diepe koekenpan of wok en bak de rauwe broccoli roosjes samen met de chilipeper in 10-15 min beetgaar op middelhoog vuur. De roosjes mogen best wat zwarte randjes krijgen.
  2. Meng voor de dressing de knoflook, dijon mosterd, het citroensap, de worcestersaus, mayonaise, geraspte parmezaanse kaas, olijfolie en wat zout en peper in een kommetje.
  3. Doe de winterpeen, paprika, rode ui en komkommer in een kom. Laat de broccoli een klein beetje afkoelen en meng deze met de rest van de groenten.
  4. Meng vlak voor het opdienen de dressing door de salade, bestrooi met nog wat parmezaanse kaas en serveer je geroosterde broccolisalade met Caesar-dressing!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.