Vers van Lau

Global Food Made Local

Citroenpasta met aubergine en frisse pangrattato

De zomer is begonnen! En dat vieren we met een lekker fris pastaatje. Deze moet je niet in hartje winter eten, maar als je buiten kunt zitten is citroenpasta echt een aanrader. Aubergine heeft soms de neiging wat zwaarder te worden wanneer je ‘m bakt in olie. Maar met een frisse tegenhanger krijg je een mooie balans op je bord. Doe er nog wat lekker knapperig broodkruim bij en je hebt een feestje op tafel! Je kunt hem in één pan maken, dus deze citroenpasta met aubergine en frisse pangrattato is ook heel geschikt wanneer je geen zin hebt in teveel afwas 😉

Hoofdgerecht | 20 min bereidingstijd

Citroenpasta met aubergine en frisse pangrattato

“De zomer is begonnen!”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1,5 citroen, sap en rasp
  • 200 gram spaghetti
  • 1 aubergine, in plakken
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 snee oud brood (zuurdesem), fijngehakt
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 5 gram peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • zout en peper

En zo maak je het:

  1. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het broodkruim toe en roer een paar minuten om. Als het broodkruim mooi van kleur is voeg je wat zeezout toe en 1 theelepel citroenrasp. Neem de pangrattato uit de pan en laat afkoelen.
  2. Wentel de aubergineplakken door de bloem en bestrooi met wat zout. Verhit nog wat olie in dezelfde koekenpan en bak de plakjes aubergine om en om goudbruin. Laat de plakjes uitlekken op wat keukenpapier.
  3. Bak dan de knoflookplakjes in een paar minuten totdat ze nét beginnen te verkleuren. Laat ook deze uitlekken op keukenpapier.
  4. Doe vervolgens 1 liter water in de koekenpan en breng aan de kook. Voeg het sap van 1,5 citroen toe aan het water, flink wat zout en als laatste de spaghetti. Laat de pasta zachtjes koken en roer regelmatig zodat-ie niet aan de bodem blijft plakken. We maken de pasta in een pan met groot oppervlak zodat we zoveel mogelijk zetmeel overhouden in de pan (omdat het meeste water verdampt). Als het goed is hoef je de pasta daarom niet af te gieten, wanneer deze beetgaar is.
  5. Doe de aubergine, knoflook en parmezaanse kaas bij de pasta en roer om. Voeg als laatste nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met zout, peper en nog 1 eetlepel citroenrasp.
  6. Serveer de citroenpasta met aubergine en frisse pangrattato met de peterselie en geniet van de zon!

Tip: Deze piri piri gambapasta is ook heerlijk zomers!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.