Vers van Lau

Global Food Made Local

Gezonde frozen carrotcake bars

Laatst maakte ik deze gezonde frozen carrotcake bars. Ze zijn glutenvrij, je kan ze lactosevrij/vegan maken én ze zijn ook nog eens suikervrij. Ohja: lekker zijn ze ook, laten we dat vooral niet vergeten;-). Een heerlijk tussendoortje voor de warme lente- en zomerdagen, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. In de basis maak je deze repen met noten, dus als je daar niet tegen kunt: scroll maar even verder. De worteltjes geven de repen een klein zoetje, die zet je nog even wat extra aan met een paar eetlepels agavesiroop. Ben je een échte zoetekauw? Dan zijn deze frozen bars misschien niet jouw ding. Eet deze repen voordat je gaat sporten of als je even een dippie hebt (wel even een kwartiertje laten ontdooien).

Tussendoortje | 10 minuten bereidingstijd | 1 uur opstijven

gezonde frozen carrotcake bars

“Eet deze repen voor het sporten of wanneer je een dippie hebt!”

Ingrediënten

Voor 9 repen

  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram blanke amandelen
  • 250 gram worteltjes, geschrapt en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 20 gram kokosrasp
  • een snufje zout
  • 50 gram grof gehakte walnoten
  • rasp 1/2 citroen
  • 3 theelepels citroensap
  • 100 graam (lactosevrije/vegan) roomkaas

En zo maak je het:

  1. Doe de amandelen samen met de cashewnoten in de keukenmachine en hak zo fijn mogelijk. Voeg dan de worteltjes, de kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, vanille extract en 2 eetlepels agavesiroop toe. Hak tot je een homogene massa hebt.
  2. Doe het wortel-notenmengsel in een kom en voeg de kokosrasp en gehakte walnoten toe, samen met een snufje zout en de rasp van de halve citroen en 2 eetlepels citroensap. Roer om.
  3. Zet een bakje klaar die je hebt bekleed met huishoudfolie. Schep het mengsel in het bakje en druk goed aan. Zet het bakje even in de vriezer, terwijl je de roomkaas klaarmaakt.
  4. Roer de overgebleven eetlepel citroensap en eetlepel agavesiroop door de roomkaas. Haal het bakje weer uit de vriezer en verdeel de roomkaastopping over het noten-wortelmengel. Snijd eventueel alvast je repen in 9 stukken.
  5. Zet het bakje in de vriezer tot gebruik. Serveer je gezonde frozen carrotcake bars met wat extra gehakte walnoten en/of kokosrasp.

Tip: Deze snelle pindakaasrepen zijn ook meeega lekker!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.