Vers van Lau

Global Food Made Local

Supersnelle pindakaasrepen

Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje wat niet megaduur is of erg tijdrovend om te maken? Look no further! Deze supersnelle pindakaasrepen zijn binnen 5 minuten klaar om een uurtje op te stijven in de koelkast. Lekker met chocola, kokos en extra pinda’s! Perfect om mee te nemen naar je werk; net als deze kleurrijke parelcouscous-salade die ik laatst postte.

Tussendoortje | 5 minuten bereidingstijd | 1 uur opstijven

supersnelle pindakaasrepen

“Supersnelle pindakaasrepen voor élk moment van de week”

Ingrediënten

Voor 8 repen

  • 3 eetlepels pindakaas
  • 50-100 gram havermout
  • 10 gram roomboter (deze kun je e.v.t. weglaten)
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels kokos, plus extra om te bestrooien
  • een handje pinda’s, grofgehakt
  • 50 gram pure chocolade, gesmolten

En zo maak je het:

  1. Smelt de pindakaas samen met de boter op laag vuur in een steelpannetje.
  2. Als dit gesmolten is voeg je 50 gram havermout, de honing en de kokos toe. Zet het vuur uit en roer om met 3/4 van de gehakte pinda’s.
  3. Doe het mengsel in een plastic bakje waar het in past en druk het mengsel goed aan. Besmeer vervolgens met de gesmolten chocolade en bestrooi met wat kokos en de overgebleven pinda’s.
  4. Laat je supersnelle pindakaasrepen minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Snijd in repen en geniet!

Tip: Wikkel je repen in bakpapier, zodat je ze gemakkelijk mee kunt nemen!

Rated 4,0 out of 5
juni 8, 2023

Beste Lau,

Jouw omschrijving en de bewoording klinken mij als Italiaanse Ravioli in de oren!

Ik heb vanmiddag boodschappen gedaan en tot vrijdag mijn inkopen gedaan, en ik heb daarna Jouw uitgebreide bereidingswijze gelezen. Maar één ding staat als een paar boven water;

“IK GA DIT GERECHT ZATERDAG BEREIDEN, GEHEEL ZOALS JIJ HET OMSCHRIJFT”

Het water loopt letterlijk uit mijn bakkus!!!

Ik laat jou zaterdag of zondag weten hoe mijn ervaringen zijn, maar ik kan mij absoluut niet voorstellen, dat dit pasta gerecht tegen valt.

Alvast bedankt voor jouw uitgebreide omschrijving!!!

Luc

Antwoord van Vers van Lau

Hi Luc,

Wat ontzettend leuk om te lezen dat je vooraf al zo enthousiast wordt van dit recept en de tijd neemt om dit te laten weten 🙂

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, veel kookplezier gewenst en alvast eetsmakelijk!

Groetjes, Laurel

Rated 5,0 out of 5
mei 22, 2023

Echt een heel smaakvol gerecht wat ook echt snel op tafel stond! De tempeh was lekker crunchy en sticky. Aanrader!

Thalyssa

Antwoord van Vers van Lau

Fijn dat het heeft gesmaakt Thalyssa!

Rated 5,0 out of 5
maart 28, 2023

Is dit een compleet menu of zou je hier nog iets bij kunnen serveren?

Marijke

Antwoord van Vers van Lau

Hoi Marijke! Als je zin hebt in een lichte maaltijd kun je ‘m serveren als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met wat rijst. Maar hij is ook top wanneer je gasten hebt, serveer ‘m dan bijvoorbeeld als onderdeel van een (vega) rijsttafel of naast een stukje vlees/vis en wat aardappeltjes.

Rated 5,0 out of 5
februari 10, 2023

Te leuk dit. Vooral die lijstjes die je aangeeft. Die gaan sowieso helpen! (Weekmenu en groentencombis)

Myrthe
Rated 5,0 out of 5
februari 6, 2023

Heerlijke pasta . Lekker pittig.

Esther de Leeuw

Antwoord van Vers van Lau

Blij dat het heeft gesmaakt Esther! 🙂