Vers van Lau

Global Food Made Local

Supersnelle pindakaasrepen

Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje wat niet megaduur is of erg tijdrovend om te maken? Look no further! Deze supersnelle pindakaasrepen zijn binnen 5 minuten klaar om een uurtje op te stijven in de koelkast. Lekker met chocola, kokos en extra pinda’s! Perfect om mee te nemen naar je werk; net als deze kleurrijke parelcouscous-salade die ik laatst postte.

Tussendoortje | 5 minuten bereidingstijd | 1 uur opstijven

supersnelle pindakaasrepen

“Supersnelle pindakaasrepen voor élk moment van de week”

Ingrediënten

Voor 8 repen

  • 3 eetlepels pindakaas
  • 50-100 gram havermout
  • 10 gram roomboter (deze kun je e.v.t. weglaten)
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels kokos, plus extra om te bestrooien
  • een handje pinda’s, grofgehakt
  • 50 gram pure chocolade, gesmolten

En zo maak je het:

  1. Smelt de pindakaas samen met de boter op laag vuur in een steelpannetje.
  2. Als dit gesmolten is voeg je 50 gram havermout, de honing en de kokos toe. Zet het vuur uit en roer om met 3/4 van de gehakte pinda’s.
  3. Doe het mengsel in een plastic bakje waar het in past en druk het mengsel goed aan. Besmeer vervolgens met de gesmolten chocolade en bestrooi met wat kokos en de overgebleven pinda’s.
  4. Laat je supersnelle pindakaasrepen minimaal een uurtje opstijven in de koelkast. Snijd in repen en geniet!

Tip: Wikkel je repen in bakpapier, zodat je ze gemakkelijk mee kunt nemen!

Rated 5,0 out of 5
april 25, 2024

Lekker veel info en duidelijk geschreven . En ik heb een vraag. Ik wil een ei toevoegen aan Zeeuwse bolus deeg omdat ze te droog zijn naar mijn zin. Helpt dat en op wat voor temp moet het gebakken worden?

Karen

Antwoord van Vers van Lau

Dankjewel Karen! Je zou ei kunnen proberen om extra vocht toe te voegen. Anders kan meer melk/water ook helpen. De temperatuur waarop je ze bakt blijft hetzelfde. Misschien helpt het ook om ze ietsje korter te bakken? Of meer suikersiroop toe te voegen na het bakken? Ik heb ook wel eens gehoord dat bakkers de bolussen onder plasticfolie laten “zweten” na het bakken. Zo blijven ze ook lekker klef;) succes!

Rated 5,0 out of 5
april 25, 2024

Wat veel verschillende smaken in deze pasta, echt heerlijk! En ook nog eens gemakkelijk te maken. Ik was alleen vergeten de pasta en de saus in de pan te mengen, waardoor het een beetje een zooitje werd op het bord 🙂 Maar dat deed niets af aan de smaak! Ik raad dit recept van Lau zeker aan.

David van de Weerdhof

Antwoord van Vers van Lau

Meeega leuk om te horen! En de volgende keer maak je er gewoon iets minder een zooitje van;)

Rated 5,0 out of 5
januari 19, 2024

Prima recept, lekker en goed te volgen!

Joost

Antwoord van Vers van Lau

Bedankt Joost! Fijn om te horen 🙂

Rated 5,0 out of 5
januari 19, 2024

Erg smaakvol en goeie lekkere combi van de ingrediënten. En zo klaar 👍💪.

Ronald en Gerrie

Antwoord van Vers van Lau

Hey Ronald en Gerrie 🙂

Jaa inderdaad, binnen no-time kun je aanschuiven!

Rated 5,0 out of 5
januari 19, 2024

Heerlijk broodje, zeer smaakvol. Ik heb een spelt pita broodje gebruikt in plaats van het flatbread, gaat prima.

Ben van der Steen

Antwoord van Vers van Lau

Hoi Ben, leuk om te horen!

Klinkt heerlijk ook met een spelt pita 🙂