Vers van Lau

Global Food Made Local

Vega lahmacun (Turkse pizza)

Ik heb een lekker not-so-guilty weekendrecept voor je! Vega lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, met vega rul gehakt, veel groente en tzatziki. Alles from scratch gemaakt, dus met zo min mogelijk E-nummers en andere toegevoegde troep! Je kunt deze lahmacuns goed invriezen, dus als je geen tijd hebt om te koken trek je er zó eentje uit de vriezer. Warm je Turkse pizza op in de oven en top af met verse groenten en je bent klaar! Ook geschikt voor doordeweeks;-)

Hoofdgerecht | 35 minuten bereidingstijd

vega lahmacun

“Je nieuwe favoriete not-so-guilty weekedrecept”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 120 ml water
  • zonnebloemolie
  • 1 banaansjalot, in stukken (of rode ui)
  • 3 tenen knoflook, in stukjes
  • 1 paprika, in stukken
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1,5 eetlepel aci biber salçasi (verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt)
  • 1 grote tomaat, in stukken
  • 200 gram rul vegagehakt
  • 5 gram peterselie
  • peper en zout
  • leftover tzatziki (zie recept)
  • een handje geraspte kaas en/of wat feta (in stukjes)
  • rauwkost naar keuze, gesneden (bijvoorbeeld rode ui, paprika, rode kool)

En zo maak je het:

  1. Maak eerst het deeg van de Turkse pizza. Meng de bloem met het water en zout. Kneed goed door tot je een elastisch deegje hebt. Vorm hier een bal van en laat even rusten.
  2. Verwarm een pizzasteen in de oven op 250 graden. Als je geen pizzasteen hebt kun je een bakplaat mee verwarmen.
  3. Maak dan de saus. Doe een scheutje zonnebloemolie in een pannetje en fruit hierin de sajot en knoflook aan. Voeg de tomatenpuree toe en roer even om. Doe dan de paprika, tomaat en aci biber salçasi erbij. Laat 10 min pruttelen totdat de groenten zacht zijn en pureer de saus dan met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg het rul gehakt toe aan de saus samen met de peterselie en zet het vuur uit.
  5. Vorm 4 ballen van het deeg en rol deze dun uit. Leg een deegplak op een stuk bakpapier en smeer hier de saus op. Schuif de lahmacun met bakpapier en al op de pizzasteen en bak ‘m tot de randjes bruin beginnen te worden en hij nog zacht is (ongeveer 8 min).
  6. Beleg de vega lahmacun met je favoriete rauwkost, feta, geraspte kaas en wat tzatziki en rol ‘m op in aluminiumfolie.
  7. Veel kookplezier!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.