Vers van Lau

Global Food Made Local

Noedels met knapperig gehakt

met aubergine, portobello en broccoli

Noedels: dé oplossing voor wanneer je gezond wil eten en toch lekker snel klaar wil zijn in de keuken. Deze noedels met knapperig gehakt, aubergine, portobello en broccoli zijn een mooi voorbeeld hiervan. De saus maak je in een oogwenk en je hoeft eigenlijk alleen te wachten tot je groenten gaar zijn. Varieer gerust met de groenten die je in huis hebt of groenten die jij lekker vindt. Maak ‘m bijvoorbeeld ook eens met paprika, peultjes en grote stukken rode ui of gooi al je restjes groenten in de wok. Zó klaar. I promise. Zorg wel dat je je gehakt zo knapperig mogelijk bakt, dat is écht de moeite waard.

Hoofdgerecht | 20 min bereidingstijd

noedels met knapperig gehakt

“Snel, smaakvol en supermakkelijk”

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 1 aubergine, in de lengte gehalveerd en in schuine plakjes gesneden
  • 2 portobello’s, in plakjes
  • 1/2 broccoli, in roosjes
  • 1 chilipeper, in dunne ringen
  • 270 gram udon noodles, gekookt en afgespoeld
  • zonnebloemolie
  • 50 ml ketjap
  • 100 ml sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 of 3 theelepels sambal oelek (als je van pittig houdt, ga voor 3!)
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 cm geraspte gember
  • 2 grote tenen knoflook, geraspt
  • 1 theelepel honing

En zo maak je het:

  1. Bak het gehakt rul en goed knapperig in een koekenpan op middelhoog vuur. Als het gehakt klaar is draai je het vuur uit.
  2. Bestrooi de aubergine met zout en laat het vocht eruit trekken. Dep droog met keukenpapier.
  3. Maak ondertussen de woksaus. Meng de ketjap met de sojasaus, rijstazijn, sambal, sesamolie, gember, knoflook en honing in een kom. Zet apart voor straks.
  4. Bak dan in een wok op hoog vuur de aubergine 5 minuten in een flinke scheut zonnebloemolie. Wanneer de aubergine bruin begint te worden voeg je de portobello plakjes toe. Na 5 minuten doe je de broccoli erbij.
  5. Roerbak de groenten tot de aubergine en portobello mooi bruin zijn en de broccoli beetgaar. Voeg de gekookte noedels toe samen met de woksaus en schep om.
  6. Doe de noedels op de borden en top af met het gehakt. Garneer je noedels met knapperig gehakt met chilipeper en serveer direct.

Wat vond je van dit gerecht? Laat het me weten in de comments!

Tip: Zin in vega? Vervang het gehakt door verkruimelde tempeh of maak deze noedels met spicy tofu!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.