Vers van Lau

Global Food Made Local

Brood bakken: De ingrediënten in een brood

In mijn vorige artikel over brood bakken “hoe maak je een starter?” legde ik je uitgebreid uit wat een starter is en hoe je er eentje maakt. Als je alle stappen hebt gevolgd heb je als het goed is nu een nieuw huisdier! Heb je ‘m al een naam gegeven? […]

Koopjeskoken: 10 tips om goedkoop te koken

Misschien heb je naar aanleiding van mijn vorige koopjeskoken blogpost goedkoop boodschappen gedaan. Goed bezig! Maar als jij diegene bent die met 5 kilo tomaten naar huis ging omdat ze spotgoedkoop weg mochten, dan zit je misschien nu met je handen in het haar. Wat móet je met al die […]

Koopjeskoken: 10 tips voor goedkope boodschappen

“Hoe doe je anno 2023 nog goedkope boodschappen?” Vragen we ons inmiddels volgens mij allemaal af. Door de inflatie is écht goedkoop shoppen bijna onmogelijk geworden, maar er zijn wel een aantal trucjes die je kunt toepassen. Zo doen mijn vriendinnetje Myrthe en haar vriend aan bonus-shoppen. Ze doen weekboodschappen […]

Brood bakken: hoe maak je een starter?

Starter, desem, desemstarter, zuurdeeg… Dit goedje heeft zoveel benamingen en alleen al daardoor haken veel mensen af. Zonde, want eigenlijk is desem niet meer en niet minder dan bloem of meel en water: niets ingewikkelds aan zou je denken. Op internet staan een hoop tegenstrijdige en verwarrende dingen over het […]