Vers van Lau

Global Food Made Local

Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma

En ingelegde rode ui en knoflook-yoghurtsaus

Soms heb je zin in iets ongezonds. Dat is gewoon zo. Het zou mooi zijn als je iets op tafel kunt zetten wat ongezond lijkt, maar stiekem bijna alleen maar groente is. Toch? Maak mijn Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma! De oesterzwam scheur je in reepjes en bak je zo krokant mogelijk in shoarmakruiden, de ui leg je in met suiker, azijn en water en voor de rest hoef je alleen maar platbrood te kopen en wat rauwkost te snijden. Ohja! Het knoflook-yoghurtsausje, als je met je ogen knippert is die al klaar voor gebruik. Makkelijk, snel én gezond. Comfortfood ten top!

Hoofdgerecht | 25 min bereidingstijd

Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma

“Makkelijk, snel, gezond. Comfortfood ten top!”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 100 ml water
  • 100 ml azijn
  • 1 el suiker
  • 400 gram oesterzwammen, in dunne reepjes gescheurd
  • 3 el shoarmakruiden
  • 3 el zonnebloemolie
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • de blaadjes van 2 takjes munt, grof gesneden
  • zout en peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 (punt)paprika, in stukjes
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd

En zo maak je het:

  1. Doe het water, de azijn en de suiker in een steelpannetje en verwarm totdat de suiker is opgelost. Stop je rode uienringen in een pot of bakje en giet het azijnmengsel erop. Laat even staan. Hoe langer hoe lekkerder, dus je kunt dit ook een dag van tevoren maken.
  2. Meng in een kom de oesterzwammenreepjes met 3 eetlepels olie en 3 eetlepels shoarmakruiden. Laat even marineren, terwijl je de yoghurtsaus maakt.
  3. Meng in een kommetje de yoghurt, geraspte knoflook, muntblaadjes, het citroensap en wat zout en peper. Zet apart voor straks.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammenreepjes krokant in de pan, onder af en toe omscheppen. Als je je rauwkost nog niet hebt gesneden, dan is dit het moment! 😉
  5. Leg een platbrood op een bord en schep hier wat rucola, paprika, komkommer en tomaatjes op. Schep de oesterzwammenshoarma erbovenop en maak af met de ingelegde rode ui.
  6. Serveer je Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma en ingelegde rode ui en knoflook-yoghurtsaus direct.

Heb je genoten van dit comfortfood gerecht? Let me know!

Tip: platbrood over? maak er een Libanese tosti van of eet je brood met deze kleurrijke parelcouscous-salade!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.