Vers van Lau

Global Food Made Local

Mille-feuille van brickdeeg

met cheesecakeroom en aardbeien

Een Franse lekkernij, maar dan een cheatversie als dessert! Verbluf je gasten met deze mille-feuille van brickdeeg met cheesecakeroom, een licht fris zomers dessert. Ik vertelde in mijn vorige post al over brickdeeg. Mocht je niet weten wat dat is check dan vooral even mijn recept voor brickhoorntjes met hollandaiseroom en asperges.

Dessert | 15 minuten bereidingstijd

mille-feuille van brickdeeg

“Een makkelijk gerechtje om je gasten mee achterover te blazen!”

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 1 vel brickdeeg
  • 1 Ć” 2 eetlepels kristalsuiker
  • +- 15 aardbeien, de kroontjes eraf gesneden
  • 20 gram boter, gesmolten
  • 100 ml slagroom
  • 4 eetlepels gecondenseerde melk
  • rasp van 1/2 citroen
  • poedersuiker ter garnering

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek met een steekring 6 rondjes uit het vel brickdeeg en besmeer alle rondjes aan beide kanten met de boter.
  2. Leg de rondjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de kristalsuiker. Schuif de bakplaat in de oven en bak de rondjes goudbruin in ongeveer 10 minuten.
  3. Klop de slagroom stijf (zonder suiker), schep vervolgens voorzichtig de gecondenseerde melk en het citroenrasp erdoor. Je kunt nog wat meer gecondenseerde melk toevoegen als je het niet zoet genoeg vindt.
  4. Leg een rondje brickdeeg op het bord, schep daar wat room op en leg daar een paar aardbeien op (met de bovenkant naar beneden). herhaal dit en top af met nog een rondje brickdeeg. Schep nog wat room op het bord, garneer met de overgebleven aardbeien en bestrooi het geheel met wat poedersuiker.
  5. Serveer je mille-feuille van brickdeeg direct.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.