Vers van Lau

Global Food Made Local

Burnt bruschetta

Burnt bruschetta. Een van m’n all-time-favourites als het aankomt op voorgerechtjes. Snel klaar, uuuuultra smaakvol en zeg nou eerlijk: dit is toch echt een sexy gerechtje? Wij begrijpen elkaar. Vorig jaar met Pasen werkte ik aan een Italiaans lunchmenuutje, waarvan deze onderdeel uitmaakt. Serveer ‘m als voorgerecht of als onderdeel van meerdere hapjes tijdens je Paasbrunch, -lunch of -diner!

Voorgerecht | 15 min bereidingstijd

“Een van mijn all-time-favourites!”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 vleestomaten
  • 4 sneetjes desembrood
  • 3 tenen knoflook
  • 10 blaadjes salie
  • 1 theelepel zwart mosterdzaad
  • een flinke scheut olijfolie
  • zout en peper

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste (gril)stand. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes en de tomaten in plakken van 1/2 cm dik. Let op: Leg de tomaten met het kroontje naar de zijkant zodat je mooie plakken krijgt wanneer je snijdt.
  2. Leg de plakken tomaat op een met bakpapier beklede bakplaat. Verhit ondertussen flink wat olijfolie in een steelpannetje en bak hierin de plakjes knoflook. Als ze lichtbruin beginnen te verkleuren haal je de plakjes uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak vervolgens de blaadjes salie in de olie. Dit hoeft maar heel kort! Anders worden de blaadjes bitter. Laat ook deze uitlekken op keukenpapier. Bewaar de knoflook en salie voor straks.
  4. Besprenkel de tomaten met de geurige knoflook-salie olie uit het steelpannetje en bestrooi royaal met zout en peper. Schuif de bakplaat voor een minuut of 8 in de oven.
  5. Wrijf de sneetjes brood in met wat olijfolie en bak deze in een koekenpan goudbruin.
  6. Wanneer de tomaten bovenop beginnen te borrelen en wat zwarte plekjes hebben zijn ze klaar. Houd je oven na 5 minuten in de gaten, zodat je de tomaten niet té ver burnt.
  7. Dien de bruschetta op met 2 plakken tomaat en verdeel de knoflook, salie en wat zwart mosterdzaad over de borden (je kunt het mosterdzaad ook weglaten als je het niet kunt krijgen).
  8. Besprenkel de burnt bruschetta met extra olijfolie en serveer!

Laat me weten in de comments wat je van dit recept vindt!

Tip: Maak je lentelunch helemaal af met deze venkelsoep met kruidenolie on-the-side!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.