Vers van Lau

Global Food Made Local

Jackfruit roti

Een hele tijd geleden schreef ik recepten in een boekje, gewoon voor de fun. Zo ook deze jackfruit roti. Hij heeft een tijdje in het archief gezeten, maar deze knaller verdient een podium, dus here we are. Als je vindt dat roti al-tijd mét kip moet zijn, dan ga ik je bewijzen dat het ook een keer anders kan. Deze vega(n) roti met jackfruit is een echte game changer. Niet overtuigd? Dan voeg je toch lekker kip toe? Het is helemaal jouw feestje. Hij kan met een halfuurtje op tafel staan, maar laat ‘m net wat langer op het vuur pruttelen als je de tijd hebt. Dan trekken de smaken pas écht goed in.

Hoofdgerecht | 30 – 60 minuten bereidingstijd

jackfruit roti

“Voor het geval je niet geloofde dat roti zonder kip ook goddelijk is”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 4 vastkokende aardappels, geschild en in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik pulled young jackfruit, uitgelekt en afgespoeld
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 eetlepels Hindoestaanse masala
  • 1 blik gepelde tomaten (bio)
  • 1 blokje groentenbouillon (of kippenbouillon)
  • 1 madame jeanette peper
  • 250 gram kousenband (diepvries, toko)
  • optioneel: 2 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 2 rotiplaten (diepvries, toko)
  • peper en zout

En zo maak je het:

  1. Verwarm een (gietijzeren) stoofpan op middelhoog vuur en voeg dan een scheutje olie toe. Fruit hierin de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. Voeg de komijn, kurkuma en Hindoestaanse masala toe en bak even mee.
  2. Doe dan de aardappels erbij en voeg ook de jackfruit toe en schep even om. Vervolgens voeg je het blik tomaten toe en een scheutje water. Doe het bouillonblokje erbij en breng aan de kook.
  3. Leg de madame jeanette peper in z’n geheel in de pan en schep voorzichtig om. Laat nu minimaal 20 minuten pruttelen. Hoe langer de jackfruit roti op staat, des te lekkerder deze wordt. Dus neem gerust wat meer tijd, ik ga meestal uit van 45 min tot een uur. Roer af en toe en proef tussendoor of de roti niet te pittig wordt. Haal de madame jeanette peper eventueel wat eerder uit de pan.
  4. Voeg op het einde de gekookte eieren en de kousenband toe en verwarm even mee. Breng op smaak met zout en peper en verwarm ondertussen de rotiplaten in de magnetron. Serveer de jackfruit roti direct.

Heeft het gesmaakt? Laat het me hieronder weten!

Tip: Larb kun je ook prima maken zonder vlees, probeer deze noedelsalade eens!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.