Vers van Lau

Global Food Made Local

Romige citroenpasta met asperges en zalm

Op zoek naar last-minute Paasinspiratie? Of gewoon een lekker gerechtje voor een zonnige lentedag? Deze romige citroenpasta met groene asperges en zalm is jouw date voor de avond (of middag;-))! De saus is rijk, maar toch fris en de zalm is een lekkere zilte tegenhanger in het gerecht. De asperges hebben een lekkere grilsmaak en precies de juiste knapperigheid. Top het af met suuupercrunchy kappertjes en we kunnen aan tafel!

Hoofdgerecht | 25 min bereidingstijd

Romige citroenpasta met groene asperges en zalm

“De lente is begonnen!”

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram linguine (of spaghetti)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 200 gram mascarpone
  • schil en sap van 1 citroen
  • 100 gram gerookte zalm
  • een handje platte peterselie,  grofgehakt
  • peper en zout
  • olijfolie

En zo maak je het:

  1. Dep de kappertjes goed droog met wat keukenpapier. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kappertjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak vervolgens de plakjes knoflook in dezelfde pan krokant. Als ze beginnen te verkleuren zijn ze bijna klaar, laat de plakjes niet te donker worden want dan worden ze bitter. Bewaar de pan met de olie voor later.
  3. Snijd de asperges schuin doormidden en kwast ze in met olijfolie. Gril de asperges totdat ze aan alle kanten mooie grilstrepen hebben.
  4. Kook ondertussen de linguine (of spaghetti) al dente in gezouten water. Bewaar een soeplepel van het kookvocht.
  5. Verhit de koekenpan met de achtergebleven olie en doe de linguine erbij. Voeg vervolgens de mascarpone toe en schep goed om. Schenk er net zoveel pastawater bij totdat de saus de gewenste dikte heeft.
  6. Rasp de schil van de citroen boven de pasta en voeg ook het sap toe. Breng de pasta op smaak met zout en peper.
  7. Dien de pasta op, leg de asperges kruislings op en om de pasta. Maak roosjes van de gerookte zalm door de plakjes op te rollen en leg een aantal roosjes op het bord. Bestrooi het gerecht met de krokante kappertjes en knoflook en top af met nog een klein beetje citroenrasp. Besprenkel je romige citroenpasta met groene asperges en zalm met wat olijfolie en serveer!

Wat vond je van dit recept? Laat het me hieronder weten!

Tip: Zin in een lekkere salade als voor- of bijgerecht? Maak deze auberginesalade met serranoham en burrata!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.