Vers van Lau

Global Food Made Local

Pasta met venkelworst in tomatensaus

Wekelijks een pastarecept op je scherm? Got your back! Gisteren maakte ik pasta met venkelworst in tomatensaus en die was goehoeeeed. Bij de slager zag ik de venkelworst al vaker naar me loeren, maar ik nam ‘m van de week voor het eerst mee. En dat was het zeker waard, dit gerecht staat namelijk binnen een mum van tijd op tafel en hij is oh-zo-smaakvol. De tomatensaus is verrijkt met een flinke scheut witte wijn en de venkelworst is zo lekker kruidig! Om je vingers bij af te likken. Eet je met vier grote eters? Reken dan 500 gram pasta totaal. Voeg nog 50 ml witte wijn en een half blik tomatenblokjes extra toe aan de saus and you’re good to go!

Hoofdgerecht | 20 min bereidingstijd

“Deze pasta staat in een oogwenk op tafel en is so so delish!”

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

  • 400 gram pipe rigate
  • 400 gram venkelworst
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 ml witte wijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout
  • 1 bol buffelmozarella
  • parmezaanse kaas, ter garnering
  • peterselie, ter garnering
  • olijfolie

En zo maak je het:

  1. Druk het vlees uit de worsten en vorm kleine gehaktballetjes van het venkelgehakt. Verhit een scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal dan de balletjes uit de pan, maar laat de pan op het vuur staan.
  2. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe aan de pan. Fruit de knoflook aan en ontzuur de tomatenpuree en blus dan af met de witte wijn. Doe de tomatenblokjes ook in de pan en roer om.
  3. Leg de takjes tijm in de saus en breng de saus op smaak met de suiker en peper en zout. Roer nu de venkelgehaktballetjes door de saus en draai het vuur laag. Laat de saus even pruttelen.
  4. Kook de pipe rigate al dente in gezouten water. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Dit heb je nodig voor de saus.
  5. Meng de pasta door de tomatensaus en voeg een beetje pastawater toe voor een mooie glanzende saus.
  6. Scheur de buffelmozarella in stukjes en verdeel deze over de pasta.
  7. Serveer je pasta met venkelworst in tomatensaus met een takje verse peterselie en wat rasp van parmezaanse kaas.

Hasta la pasta! Heb je deze pasta puttanesca al geprobeerd?

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.