Vers van Lau

Global Food Made Local

Zilvervliesrisotto met halloumi

en aubergine

Het is hier een tijdje stil geweest, maar ik ben terug! Iets met andere prioriteiten en weinig inspiratie;-). Maar niet getreurd: de inspiratie is terug en ik heb een meeeeega lekker en verantwoord herfstreceptje voor je: zilvervliesrisotto met halloumi en aubergine. Geïnspireerd door mijn laatste kooksessie met Jessica, maar nét effe wat anders ingestoken, zodat je ‘m makkelijk thuis kunt maken. Een recept met veeeel groenten en nog meer smaak.

Hoofdgerecht | 30 minuten bereidingstijd

Zilvervliesrisotto met halloumi

“Een herfstrecept bommetjevol smaak”

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 225 g halloumi, in dunne plakjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 kopjes zilvervliesrijst
  • 700 g cherrytomaten
  • 1,5 liter groentebouillon, verwarmd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 handjes walnoten, geroosterd en grofgehakt
  • het sap van 1/2 citroen
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder hot
  • 100 ml slagroom
  • 15 gram peterselie, grofgehakt
  • zout en peper
  • olijfolie

En zo maak je het:

  1. Bestrooi de aubergineblokjes met zout en peper. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de aubergineblokjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de halloumi plakjes krokant. Voeg eventueel nog wat olie toe. Laat ook deze uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit ondertussen wat olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de tomatenpuree toe om deze te ontzuren. Doe dan de zilvervliesrijst en de paprikapoeder erbij en schep even om. Schep nu soeplepel voor soeplepel de hete bouillon in de pan om de rijst te laten garen. Net zoals je met risotto zou doen.
  3. Voeg na zo’n 10 minuten de cherrytomaten toe en roer door. Blijf beetje bij beetje bouillon toevoegen, terwijl de rijst langzaam gaart. Als de rijst de gewenste bite heeft (na zo’n 20 minuten) breng je de zilvervliesrisotto op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg ook de slagroom en aubergineblokjes toe en roer door.
  4. Schep de risotto op de borden en garneer met de halloumi, walnoten, kappertjes en peterselie. Geniet van je zilvervliesrisotto met halloumi!

Laat je het me hieronder weten of het gesmaakt heeft?

Tip: Gek op halloumi? Probeer eens deze pita halloumi!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.