Vers van Lau

Global Food Made Local

Chipotle-bonentaco’s

met geroosterde zoete aardappel en jalapeño-komkommersalsa Deze chipotle-bonentaco’s moet je proeven! De chipotle-bonen zijn rokerig en licht spicy, de geroosterde zoete aardappel zorgt voor een zachte, aardse smaak en de jalapeño-komkommersalsa is lekker friszuur. Gisteren was eigenlijk pas de tweede keer dat ik zelf tortilla’s maakte (geen idee waarom) en […]

Spaghetti aglio olio e peperoncino

met gebakken courgette Dit is Dennis’ all time favourite pasta. ZO simpel, maar ZOOOOO lekker! Maak ‘m wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan en zorg dat je die avond niet hoeft te kussen met iemand die niet mee heeft gegeten ;-). Omdat pasta in […]

Zomerse plaattaart met venkel

warmgerookte zalm, sinaasappel en vadouvan Als het warm is heb je waarschijnlijk niet zo’n zin om te koken en ook geen zin in een loodzware maaltijd. Maar de vraag blijft; “Wat zullen we eten vanavond?” I got you. Deze zomerse plaattaart met venkel is supergeschikt voor warme dagen. De venkel […]

Jerk chicken & geblakerde prei

met jerk boter De Jamaicaanse jerk chicken klonk mij wel bekend, maar ik had ‘m eerlijk gezegd nog nooit gegeten. Nou, dat is zonde geweest van m’n tijd! Manmanman wat is dit lekker. Van een oud-collega kreeg ik de tip om iets met jerk chicken te maken en omdat hij […]

Citroenpasta met aubergine en frisse pangrattato

De zomer is begonnen! En dat vieren we met een lekker fris pastaatje. Deze moet je niet in hartje winter eten, maar als je buiten kunt zitten is citroenpasta echt een aanrader. Aubergine heeft soms de neiging wat zwaarder te worden wanneer je ‘m bakt in olie. Maar met een […]

Loaded sweet potato fries

met chipotle-mayo, chimichurri & gegrilde avocado Ho, stop! deze móet je proberen. Mama heeft wel eens avocado gebrand voor een gerechtje, dus zij was voor dit gerechtje een beetje mijn inspiratie. Gisteravond had ik zin in loaded sweet potato fries en toevallig had ik nog een hoop zoete aardappelen in […]

Pokébowl met ebi tempura en komkommerswirl

Op Tiktok of Instagram heb je ‘m misschien voorbij zien komen; de komkommerswirl. Geen idee hoe-ie echt wordt genoemd, maar ik vond het wel lekker klinken. Dus vanaf nu: komkommerswirl. Ik had er een beetje een hard hoofd in toen ik ging proberen de komkommer op deze manier te bewerken, […]

Pasta met ‘nduja en citroen-basilicummascarpone

‘Nduja, je ziet het momenteel overal voorbij komen. Ik moést deze smeerbare pittige worst uit Italië een keer uitproberen. Voor de echte nonna-experience maakte ik voor de gelegenheid zelf tagiatelle, maar de saus is supersnel klaar en zet je binnen een handomdraai op tafel. Het pittige zoutige van de ‘Nduja, […]

Fusion mezze met auberginecurry en padronpepers

Als ik mensen over de vloer krijg, zet ik het allerliefst de hele tafel vol met eten. Mezze is daar bijvoorbeeld heel geschikt voor, daarom heb ik een fusion mezze-tafel voor jullie voorbereid met Turkse, Spaanse en Libanese invloeden. Auberginecurry met gehakt, een heerlijk frisse tomatensalade, gegrilde padronpepers met flaky […]

Spicy chipotle-bloemkooltaco’s

met komkommersalsa en rode kool Bloemkool hoeft echt niet meer zo saai te zijn als vroeger, toen je ‘m gekookt op je bord kreeg naast wat aardappelen en een stukkie vlees. Bloemkool is supergeschikt als vega alternatief in bijvoorbeeld een taco! Zo zijn ook deze spicy chipotle-bloemkooltaco’s geboren. Officieel zijn […]

Larb van tempeh met rijstnoedels

Larb is een vleessalade die veel in Laos en Thailand gegeten wordt. Geïnspireerd door Delicious magazine heb ik larb van tempeh met rijstnoedels gemaakt. Door de toevoeging van rijstnoedels kun je ‘m eten als hoofdmaaltijd en hij is bijna helemaal vega (en makkelijk helemaal vegetarisch te maken). Als je de […]

Kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush

Zoals je misschien weet haaaaaat ik het als ik eten weg moet gooien. Dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk te voorkomen. In deze kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush kun je (zoals in meer van mijn recepten) al je restjes uit de koelkast opmaken. Smaken uit het […]

Piri piri gambapasta

Vorige post liet ik je zien hoe je Portugese piri piri olie maakt. Met de overgebleven olie kun je deze piri piri gambapasta maken! Enne… dat wil je! Overigens is deze pasta ook heerlijk zonder Portugese olie. Gebruik dan je favoriete chilipepers (1 of 2, of misschien meer als je […]

Portugese kip piri piri

Als je in Lissabon bent móet je een stop maken bij Bonjardim voor de allerlekkerse authentiek Portugese kip piri piri. Díe kip heb ik geprobeerd na te maken in mijn eigen keuken en ik moet je eerlijk zeggen; dat is best goed gelukt! Als je de tijd hebt kun je […]

fusion Mexicaanse ovenschotel

In Mexico eten ze natuurlijk geen Mexicaanse ovenschotel, maar soms mag je gewoon een beetje fusion-en. Noem het een ovenschotel met een Mexicaans tintje, of een fusion Mexicaanse ovenschotel;-). Deze schotel is perfect voor het weekend, maar voor doordeweeks eigenlijk ook. In het weekend eet je er misschien meer nachochips […]

Paddoburger met truffelmayo

Met deze paddoburger met truffelmayo krijg je zelfs de grootste vleeseters over de streep. Ik vind het altijd moeilijk te zeggen dat iets op vlees lijkt, want dan schep je (zeker bij de echte vleeseters) al een bepaalde verwachting. Maar met deze paddoburger kun je iedereen een beetje tricken ;-). […]

Risotto met kerstomaatjes en gekarameliseerde venkel

Ik ben gek op risotto! Zo ook op deze risotto met tomaatjes en gekarameliseerde venkel. Venkel kun je op allerlei verschillende manieren bereiden. Ik heb ‘m voor dit recept gestoofd met witte wijn en een beetje honing om de zoete tonen te accentueren. Door de honing karameliseert de venkel mooi. […]

Regenboogcurry

Deze regenboogcurry is misschien wel de meest kleurrijke curry die je ooit hebt gezien (duhh, daarom heet het ook regenboogcurry). Serveer ‘m op een grauwe dag om je dag een beetje op te vrolijken, of op een zonnige dag om de zon door te trekken naar je bordje! Deze vega […]