Vers van Lau

Global Food Made Local

Pasta met spruitjes

in ‘Nduja-cherrytomatensaus en citroenpangrattato

Het spruitjes seizoen is in volle gang! Op een gure winterdag kun je vast wel een beetje zon op je bord gebruiken. Dat heb ik voor je! Laat je verleiden door deze pasta met spruitjes in ‘Nduja-cherrytomatensaus en citroenpangrattato. De saus is rijk, de gebakken spruitjes hebben een lekkere krokante bite en de knapperige citroenpangrattato maakt het helemaal af! Alsof Italië en Nederland met elkaar in het huwelijksbootje stappen.

Hoofdgerecht | 25 min bereidingstijd

Pasta met spruitjes

“Spruitjes season!”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 400 gram spruitjes
  • 250 gram spaghetti of linguine
  • 125 gram (gele) cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels ‘Nduja
  • het sap van een halve citroen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel suiker
  • 20 gram boter
  • 1 snee oud brood
  • 1 theelepel citroenrasp
  • olijfolie
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas, ter garnering

En zo maak je het:

  1. Snijd de achterkantjes van de spruitjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuuren bak de spruitjes in 5-10 minuten krokant. De blaadjes mogen best wat zwarte randjes krijgen.
  2. Hak ondertussen de snee brood fijn. Verhit in een andere koekenpan een flinke scheut olijfolie en bak hierin het broodkruim krokant. Zet het vuur uit en roer de citroenrasp door de pangrattato. Breng de citroenpangrattato op smaak met zout en schep het broodkruim op een bordje.
  3. Schep dan ook de spruitjes uit de pan.
  4. Verhit de roomboter in een koekenpan en voeg de knoflook en ‘Nduja toe. Bak kort aan en blus dan af met de witte wijn en het citroensap. Doe de cherrytomaatjes erbij samen met de suiker en laat de saus even doorkoken, totdat de cherrytomaatjes lekker zacht zijn.
  5. Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water. Giet de pasta af, maar bewaar ongeveer een soeplepel kookvocht.
  6. Voeg de spruitjes toe aan de saus en breng ‘m op smaak met peper en zout. Doe dan ook de pasta bij de saus samen met een lepel kookvocht, zodat je een mooi gebonden saus krijgt.
  7. Serveer de pasta met spruitjes in ‘Nduja-cherrytomatensaus met de citroenpangrattato en bestrooi met parmezaanse kaas. Enjoy!

Tip: Ook zo’n ‘Nduja fan? Deze romige pasta met ‘Nduja en citroen-basilicummascarpone ga jij lekker vinden!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.