Ik wist dat pasta alla vodka mijn nieuwe go-to recept zou worden. Als variatie daarop maakte ik deze gevulde paprika met orzo alla vodka! Ik voegde er gebakken aubergine aan toe samen met wat mozarella en parmezaan. De orzo is perfect om groenten zoals paprika (of uitgeholde tomaat) mee te […]
Hoofdgerecht
Hier vind je alle hoofdgerechten.
Fried rice met yakitori paddenstoelen
Toen ik een aantal jaar terug in Sri Lanka was heb ik ontzettend veel fried rice gegeten. Met gemak verslond ik een paar keer per dag een bord van die boterige, knapperige en tegelijkertijd fluffy rijst. Mijn tripje naar dit prachtige land is de grootste inspiratie geweest voor mijn versie […]
Rigatoni alla vodka van gekonfijte cherrytomaatjes
Pasta en vodka???? Ik hoor je hersens al kraken. Maar geloof mij, trek die drankkast maar vast open want vanavond wil je dit maken! Maak je geen zorgen, je wordt er niet dronken van. Alle alcohol verdampt, dus dit gerechtje is ook geschikt voor een dinertje met je baas of […]
Broodje pulled chicken met coleslaw
Papa maakt altijd pulled pork op de BBQ. Dan laat hij een stuk procureur meeeega lang op lage temperatuur garen totdat je het bijna uit elkaar kunt zien vallen. Als je geen varkensvlees eet of geen BBQ/tijd hebt, is dit broodje pulled chicken met coleslaw een superlekker en makkelijk alternatief. […]
Gevulde double garlic naan
met gekruide kip, raita en gegrilde courgette Ik ben dól op naan en ik kan je vertellen; als je ‘m één keer zelf hebt gemaakt wil je nooooit meer anders. Tegenwoordig maak ik sourdough discard naan (dit maak je met het overschot van je starter wat je anders weggooit), maar […]
Lasagne al ragù
Misschien zegt lasagne bolognese je meer dan lasagne al ragù, maar bolognesesaus is eigenlijk een beetje de foe yong hai van Italië. Daarmee probeer ik te zeggen dat ze in China geen foe yong hai kennen en in Italië geen bolognese 😉 Sommige gerechten zijn gewoon het allerlekkerst op de […]
Pita bowl met bloemkool in miso-jus
met gepekelde groenten met tijm en sumak, falafel en tahin-citroenyoghurt Da’s een hele mond vol hè! In mijn maandagrubriek op Instagram vroeg ik wat ik deze week eens zou gaan koken met bloemkool en citroen. M’n volgers mochten nog één ingrediënt kiezen en omdat er zoveel leuke ideetjes binnenkwamen heb […]
Chipotle-bonentaco’s
met geroosterde zoete aardappel en jalapeño-komkommersalsa Deze chipotle-bonentaco’s moet je proeven! De chipotle-bonen zijn rokerig en licht spicy, de geroosterde zoete aardappel zorgt voor een zachte, aardse smaak en de jalapeño-komkommersalsa is lekker friszuur. Gisteren was eigenlijk pas de tweede keer dat ik zelf tortilla’s maakte (geen idee waarom) en […]
Spaghetti aglio olio e peperoncino
met gebakken courgette Dit is Dennis’ all time favourite pasta. ZO simpel, maar ZOOOOO lekker! Maak ‘m wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan en zorg dat je die avond niet hoeft te kussen met iemand die niet mee heeft gegeten ;-). Omdat pasta in […]
Zomerse plaattaart met venkel
warmgerookte zalm, sinaasappel en vadouvan Als het warm is heb je waarschijnlijk niet zo’n zin om te koken en ook geen zin in een loodzware maaltijd. Maar de vraag blijft; “Wat zullen we eten vanavond?” I got you. Deze zomerse plaattaart met venkel is supergeschikt voor warme dagen. De venkel […]
Jerk chicken & geblakerde prei
met jerk boter De Jamaicaanse jerk chicken klonk mij wel bekend, maar ik had ‘m eerlijk gezegd nog nooit gegeten. Nou, dat is zonde geweest van m’n tijd! Manmanman wat is dit lekker. Van een oud-collega kreeg ik de tip om iets met jerk chicken te maken en omdat hij […]
Citroenpasta met aubergine en frisse pangrattato
De zomer is begonnen! En dat vieren we met een lekker fris pastaatje. Deze moet je niet in hartje winter eten, maar als je buiten kunt zitten is citroenpasta echt een aanrader. Aubergine heeft soms de neiging wat zwaarder te worden wanneer je ‘m bakt in olie. Maar met een […]
Loaded sweet potato fries
met chipotle-mayo, chimichurri & gegrilde avocado Ho, stop! deze móet je proberen. Mama heeft wel eens avocado gebrand voor een gerechtje, dus zij was voor dit gerechtje een beetje mijn inspiratie. Gisteravond had ik zin in loaded sweet potato fries en toevallig had ik nog een hoop zoete aardappelen in […]
Pokébowl met ebi tempura en komkommerswirl
Op Tiktok of Instagram heb je ‘m misschien voorbij zien komen; de komkommerswirl. Geen idee hoe-ie echt wordt genoemd, maar ik vond het wel lekker klinken. Dus vanaf nu: komkommerswirl. Ik had er een beetje een hard hoofd in toen ik ging proberen de komkommer op deze manier te bewerken, […]
Pasta met ‘nduja en citroen-basilicummascarpone
‘Nduja, je ziet het momenteel overal voorbij komen. Ik moést deze smeerbare pittige worst uit Italië een keer uitproberen. Voor de echte nonna-experience maakte ik voor de gelegenheid zelf tagiatelle, maar de saus is supersnel klaar en zet je binnen een handomdraai op tafel. Het pittige zoutige van de ‘Nduja, […]
Fusion mezze met auberginecurry en padronpepers
Als ik mensen over de vloer krijg, zet ik het allerliefst de hele tafel vol met eten. Mezze is daar bijvoorbeeld heel geschikt voor, daarom heb ik een fusion mezze-tafel voor jullie voorbereid met Turkse, Spaanse en Libanese invloeden. Auberginecurry met gehakt, een heerlijk frisse tomatensalade, gegrilde padronpepers met flaky […]
Spicy chipotle-bloemkooltaco’s
met komkommersalsa en rode kool Bloemkool hoeft echt niet meer zo saai te zijn als vroeger, toen je ‘m gekookt op je bord kreeg naast wat aardappelen en een stukkie vlees. Bloemkool is supergeschikt als vega alternatief in bijvoorbeeld een taco! Zo zijn ook deze spicy chipotle-bloemkooltaco’s geboren. Officieel zijn […]
Larb van tempeh met rijstnoedels
Larb is een vleessalade die veel in Laos en Thailand gegeten wordt. Geïnspireerd door Delicious magazine heb ik larb van tempeh met rijstnoedels gemaakt. Door de toevoeging van rijstnoedels kun je ‘m eten als hoofdmaaltijd en hij is bijna helemaal vega (en makkelijk helemaal vegetarisch te maken). Als je de […]
Kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush
Zoals je misschien weet haaaaaat ik het als ik eten weg moet gooien. Dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk te voorkomen. In deze kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush kun je (zoals in meer van mijn recepten) al je restjes uit de koelkast opmaken. Smaken uit het […]
Piri piri gambapasta
Vorige post liet ik je zien hoe je Portugese piri piri olie maakt. Met de overgebleven olie kun je deze piri piri gambapasta maken! Enne… dat wil je! Overigens is deze pasta ook heerlijk zonder Portugese olie. Gebruik dan je favoriete chilipepers (1 of 2, of misschien meer als je […]
Portugese kip piri piri
Als je in Lissabon bent móet je een stop maken bij Bonjardim voor de allerlekkerse authentiek Portugese kip piri piri. Díe kip heb ik geprobeerd na te maken in mijn eigen keuken en ik moet je eerlijk zeggen; dat is best goed gelukt! Als je de tijd hebt kun je […]
fusion Mexicaanse ovenschotel
In Mexico eten ze natuurlijk geen Mexicaanse ovenschotel, maar soms mag je gewoon een beetje fusion-en. Noem het een ovenschotel met een Mexicaans tintje, of een fusion Mexicaanse ovenschotel;-). Deze schotel is perfect voor het weekend, maar voor doordeweeks eigenlijk ook. In het weekend eet je er misschien meer nachochips […]
Paddoburger met truffelmayo
Met deze paddoburger met truffelmayo krijg je zelfs de grootste vleeseters over de streep. Ik vind het altijd moeilijk te zeggen dat iets op vlees lijkt, want dan schep je (zeker bij de echte vleeseters) al een bepaalde verwachting. Maar met deze paddoburger kun je iedereen een beetje tricken ;-). […]
Risotto met kerstomaatjes en gekarameliseerde venkel
Ik ben gek op risotto! Zo ook op deze risotto met tomaatjes en gekarameliseerde venkel. Venkel kun je op allerlei verschillende manieren bereiden. Ik heb ‘m voor dit recept gestoofd met witte wijn en een beetje honing om de zoete tonen te accentueren. Door de honing karameliseert de venkel mooi. […]
Regenboogcurry
Deze regenboogcurry is misschien wel de meest kleurrijke curry die je ooit hebt gezien (duhh, daarom heet het ook regenboogcurry). Serveer ‘m op een grauwe dag om je dag een beetje op te vrolijken, of op een zonnige dag om de zon door te trekken naar je bordje! Deze vega […]