Vers van Lau

Global Food Made Local

Gevulde double garlic naan

met gekruide kip, raita en gegrilde courgette

Ik ben dól op naan en ik kan je vertellen; als je ‘m één keer zelf hebt gemaakt wil je nooooit meer anders. Tegenwoordig maak ik sourdough discard naan (dit maak je met het overschot van je starter wat je anders weggooit), maar als je niet met desem werkt kan ik je het recept van Rutger Bakt ten zeerste aanraden! Gebruik dit recept als basis en voeg gekonfijte knoflook toe in het deeg: zo krijg je een gevulde double garlic naan! Hoe je dat doet leg ik hieronder uit. En ohja… in dit recept zitten maarliefst 10 tenen knoflook! Doordat een deel gekonfijt is is de geur niet zo sterk als je misschien zou denken, maar wel iets om rekening mee te houden als je nog moet kussen bijvoorbeeld 😉 Eet smakelijk!

Hoofdgerecht | 60 minuten bereidingstijd

gevulde double garlic naan

“Maak dit gerecht niet als je de volgende dag een belangrijke afspraak hebt ;-)”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 recept naandeeg
  • 10 tenen knoflook
  • 450 gram kipdijfilet, in blokjes
  • 7,5 eetlepel griekse yoghurt
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel garam massala
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 5 gram koriander, grofgehakt
  • 2 takjes munt, grofgehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 komkommer, zonder zaadlijsten en geraspt
  • 1 courgette, in dunne plakjes en ingesmeerd met wat van de gekonfijte knoflookolie
  • 1 rode ui, in dunne ringen

En zo maak je het:

  1. Maak eerst de gekonfijte knoflook. Doe 6 tenen knoflook zonder schil in een klein pannetje en giet hier zoveel olijfolie op dat ze net onderstaan. Je kunt ook meer tenen knoflook toevoegen, want je kunt de gekonfijte knoflook wel even bewaren en het is écht ontzettend lekker zacht van smaak. Heerlijk door boter, dippies of gewoon zo op een geroosterd broodje!
  2. Zet het vuur laag en laat de knoflook in ongeveer 45 min langzaam garen, tot de tenen goudbruin van kleur zijn. Plet 6 tenen knoflook en meng die door je naan deeg. De overige tenen giet je samen met de olie in een schoon potje om later te gebruiken.
  3. Marineer een paar uur van tevoren de kipdijfilet met 1 gehakte teen knoflook, een scheutje olijfolie, 1,5 eetlepel griekse yoghurt, de paprikapoeder, garam massala, korianderpoeder, gemberpoeder en wat peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
  4. Meng voor de raita 6 eetlepels griekse yoghurt met 1 teen gehakte knoflook, de geraspte komkommer, het korianderblad (houd een paar blaadjes apart), de munt, de komijn en wat peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
  5. Verwarm je oven voor (het liefst met pizzasteen; verwarm anders een bakplaat mee) op 250 graden. Maak een paar bollen van je naandeeg; laat deze nog even rijzen en rol ze dan uit. Zorg dat je ze niet te plat maakt, want je wil ze nog open kunnen snijden. Leg de plakken deeg op een bakpapiertje en bestrijk ze met een mengsel van de boter, korianderpoeder en 2 tenen gehakte knoflook.
  6. Verhit ondertussen een grilpan op hoog vuur, en gril hierin de plakken courgette. Leg op een bordje. Gril vervolgens de kip in dezelfde pan.
  7. Schuif je naans met bakpapier en al op de pizzasteen of bakplaat en bak in +- 8 min goudbruin.
  8. Snijd de naans open en leg op de onderste helft de gegrilde plakjes courgette, de gegrilde kip, wat rode ui en een paar lepels raita. Garneer met de blaadjes koriander en leg het bovenkantje er weer op. Serveer je gevulde double garlic naan direct.

Tip: Heb je naan over? Maak deze fusion naan bruschetta als lunch morgen!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.