Vers van Lau

Global Food Made Local

Larb van tempeh met rijstnoedels

Larb is een vleessalade die veel in Laos en Thailand gegeten wordt. Ge├»nspireerd door Delicious magazine heb ik larb van tempeh met rijstnoedels gemaakt. Door de toevoeging van rijstnoedels kun je ‘m eten als hoofdmaaltijd en hij is bijna helemaal vega (en makkelijk helemaal vegetarisch te maken). Als je de noedels weglaat heb je een heerlijke salade voor bij de BBQ: dan kun je gelijk de vleeseters aan tafel een beetje tricken ;-). Vervang de noedels eventueel door kortgegrilde little-gem als je deze larb van tempeh als bijgerecht eet.

Hoofdgerecht | 20 minuten bereidingstijd

larb van tempeh met rijstnoedels

“Deze salade is perfect als lichte maaltijd of als bijgerecht bij de BBQ”

Ingredi├źnten

Voor 2 personen

  • 1 blok tempeh, verkruimeld en gemarineerd in 1 el (vegan) vissaus en 2 el sojasaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 rawits, fijngehakt (zonder zaadlijsten als je niet van pittig houdt)
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 100 gram rijstnoedels, gekookt en koud afgespoeld (of 4 stronkjes little-gem, kort gegrild en de blaadjes losgescheurd)
  • 1 banaansjalot, in dunne ringen
  • 1 rode puntpaprika, in halve ringen
  • 1/2 komkommer, in schuine stukjes
  • 10 gram koriander, grofgehakt
  • 5 gram munt, grofgehakt
  • 1 limoen, sap
  • 1 limoen, in partjes
  • 2 eetlepels vissaus

En zo maak je het:

  1. Verhit de olie in een wok of braadpan en voeg de knoflook, gember en rawit toe. Bak dit even kort aan. Voeg vervolgens de tempeh toe en bak op halfhoog vuur in ongeveer een kwartiertje krokant. Voeg als laatste de bruine suiker toe en wacht todat deze karameliseert. Laat de tempeh afkoelen.
  2. Doe de rijstnoedels (of little-gem) samen met de banaansjalot, komkommer, paprika, limoensap en vissaus in een schaal en hussel om. Voeg net voor het opdienen de koriander, munt en tempeh toe.
  3. Garneer je larb van tempeh met rijstnoedels met nog wat koriander en munt en de limoenpartjes. Enjoy!

Tip: Deze geroosterde broccolisalade is ook mega geschikt als hoofdmaaltijd!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.