met aubergine, portobello en broccoli Noedels: dé oplossing voor wanneer je gezond wil eten en toch lekker snel klaar wil zijn in de keuken. Deze noedels met knapperig gehakt, aubergine, portobello en broccoli zijn een mooi voorbeeld hiervan. De saus maak je in een oogwenk en je hoeft eigenlijk alleen […]
Lunch
Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma
En ingelegde rode ui en knoflook-yoghurtsaus Soms heb je zin in iets ongezonds. Dat is gewoon zo. Het zou mooi zijn als je iets op tafel kunt zetten wat ongezond lijkt, maar stiekem bijna alleen maar groente is. Toch? Maak mijn Libanees platbrood met oesterzwammenshoarma! De oesterzwam scheur je in […]
Snelle ramen met katsu kip
En soja eieren Het liefst maak ik alles zoveel mogelijk from-scratch: zoals je misschien weet vind ik het heeerlijk om lekker in de keuken te klooien. Maar, ik snap dat jij waarschijnlijk geen zin hebt om op een doordeweekse dag 3 uur in de keuken te staan voor een bakkie […]
Romige citroenpasta met asperges en zalm
Op zoek naar last-minute Paasinspiratie? Of gewoon een lekker gerechtje voor een zonnige lentedag? Deze romige citroenpasta met groene asperges en zalm is jouw date voor de avond (of middag;-))! De saus is rijk, maar toch fris en de zalm is een lekkere zilte tegenhanger in het gerecht. De asperges […]
Auberginesalade met serranoham en burrata
Deze auberginesalade met serranoham en burrata is een échte allrounder. Eet ‘m als lunch, bijgerecht, lichte maaltijd, als onderdeel van een uitgebreide (Paas)brunch of als voorgerecht tijdens een lekker lentedinertje. De zoute serranoham is in perfecte balans met de supercreamy burrata, de zoete balsamico crème en de knapperige pijnboompitjes. De […]
Burnt bruschetta
Burnt bruschetta. Een van m’n all-time-favourites als het aankomt op voorgerechtjes. Snel klaar, uuuuultra smaakvol en zeg nou eerlijk: dit is toch echt een sexy gerechtje? Wij begrijpen elkaar. Vorig jaar met Pasen werkte ik aan een Italiaans lunchmenuutje, waarvan deze onderdeel uitmaakt. Serveer ‘m als voorgerecht of als onderdeel […]
Snelle roerbaknoedels met sticky tempeh
Wil je snel klaar zijn vanavond? Wat dacht je van deze snelle roerbaknoedels met sticky tempeh? Lekker met gebakken paprika, rode ui en prei, zodat je geen vitamientjes te kort komt. De tempeh is suuupercrunchy en je topt ‘m af met (vegetarische) oestersaus. Zo wordt ie écht lekker sticky. Wist […]
Vegan tonijnsalade van kikkererwten
Oké. Laat ik allereerst even je verwachtingen bijstellen. Hoewel deze vegan tonijnsalade van kikkererwten écht heel lekker is en nét echt lijkt, zullen kritici altijd zeggen dat het niet the-real-deal is. En dat begrijp ik hè. Vis is vis en kikkererwten zijn nog steeds gewoon kikkererwten. Maar als je net […]
Venkel tarte tatin
met sinaasappelkaramel, parmezaanse kaas en pistache Laatst maakte ik een uien tarte tatin met ansjoviskaramel en die was hemels! Gister had ik een creatieve uitspatting en précies de juiste ingrediënten in huis om een verrrrrrukkelijke venkel tarte tatin op tafel te zetten. Ook weer zo’n fijne hartige maar toch zoete […]
Uien tarte tatin met ansjoviskaramel
Ik kan me voorstellen dat uien tarte tatin met ansjoviskaramel een beetje gek klinkt. Maar zet de ingrediënten maar vast op je boodschappenlijstje, want dit wíl je gewoon bij de borrel dit weekend! De bijzondere karamel in deze tarte tatin is een goed voorbeeld van zo’n typische zout-zoetcombinatie die echt […]
Mexicaanse bonenburrito
Lieve mensen, laten we het eens over burrito’s hebben. Want de burrito’s die in van die pleur-alles-door-elkaar pakjes in de supermarkt liggen zijn natuurlijk geen echte Mexicaanse originals. Met mijn Mexicaanse bonenburrito probeer ik zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Dat betekent: kaas ín de burrito in plaats […]
Cochinita pibil van jackfruit
Deze cochinita pibil van jackfruit is een vegan ode aan onze reis door Mexico in september. Enne, misschien heb ik je nog niet helemaal met het woordje “vegan”, maar stel je eens voor: je eet iets wat smaakt naar een guilty weekendgerechtje (lees: frikandel speciaal, nacho’s met héél veel kaas), […]
Pita halloumi
met gegrilde courgette, avocado en yoghurtsaus Deze pita halloumi is niet een recept voor de pita kaas die je misschien vroeger (of nu) na het stappen haalde met je dronken koppie. Maaarrr, deze is minstens net zo lekker (pita kaas is écht een guilty pleasure van mij, haha), een stuk […]
Gezonde lunchwrap met kikkererwten en bloemkool in kerrie
Heyhey! Daar ben ik weer. Inmiddels ben ik weer een beetje uitgejetlagd van onze geweldige vakantie naar Mexico, tegelijkertijd heb ik nog steeds enorme heimwee. Wat was het fijn! Ik heb zo ontzettend veel nieuwe inspiratie opgedaan, can’t wait to share it with youu. Maar, eerlijk is eerlijk, we hebben […]
Gepocheerd ei met ‘Nduja
en gekonfijte tomaatjes op brood Joejoeee! je nieuwe lievelings-lunchrecept incoming! Stel he; je hebt van de week Rigatoni alla vodka met gekonfijte tomaatjes gemaakt en je hebt een paar tomaatjes overgehouden voor de lunch. Dan zet je in diezelfde week binnen een paar minuten een lunch op tafel die zó […]
Woknoedels met gebakken spicy tofu en shiitake
Geen tijd om te koken? Maak deze woknoedels met gebakken spicy tofu en shiitake! Ik maakte dit gerecht van de week voor Dennis nadat ik de hele middag aan de high-tea had gezeten. Ik kon geen eten meer zien, maar ik heb wel wat extra gemaakt voor de lunch de […]
Midden-Oosterse harissa-kipburger
met za’atar courgettesalade Burgers. I love them. En ze hoeven dus helemaal niet zo ongezond te zijn. Als je ze zelf maakt, heb je zelf in de hand hoeveel calorieën je binnenkrijgt ;-). Deze Midden-Oosterse harissa-kipburger met za’atar en courgettesalade met tomaat is zeker geen caloriebommetje. Het sausje dat erbij […]
Vega lahmacun (Turkse pizza)
Ik heb een lekker not-so-guilty weekendrecept voor je! Vega lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, met vega rul gehakt, veel groente en tzatziki. Alles from scratch gemaakt, dus met zo min mogelijk E-nummers en andere toegevoegde troep! Je kunt deze lahmacuns goed invriezen, dus als je geen tijd hebt om […]
Pita kipgyros met ovenfrietjes en tzatziki
Om zo tegen het eind van augustus nog even in de vakantiestemming te blijven, waande ik mij even in Griekenland met deze pita kipgyros met ovenfrietjes en tzatziki! De pita’s die je hier in de super kunt krijgen zijn niet hetzelfde als de pita’s die de Grieken eten. Dus als […]
Chipotle-bonentaco’s
met geroosterde zoete aardappel en jalapeño-komkommersalsa Deze chipotle-bonentaco’s moet je proeven! De chipotle-bonen zijn rokerig en licht spicy, de geroosterde zoete aardappel zorgt voor een zachte, aardse smaak en de jalapeño-komkommersalsa is lekker friszuur. Gisteren was eigenlijk pas de tweede keer dat ik zelf tortilla’s maakte (geen idee waarom) en […]
Pokébowl met ebi tempura en komkommerswirl
Op Tiktok of Instagram heb je ‘m misschien voorbij zien komen; de komkommerswirl. Geen idee hoe-ie echt wordt genoemd, maar ik vond het wel lekker klinken. Dus vanaf nu: komkommerswirl. Ik had er een beetje een hard hoofd in toen ik ging proberen de komkommer op deze manier te bewerken, […]
Fusion Naanbruschetta
met verschillende kleuren tomaten Oké, hoogstwaarschijnlijk word ik na het uploaden van deze fusion naanbruschetta afgemaakt door een Italiaan of Indiër, maar dit receptje moét je gewoon proberen. Het zachte maar ook het knapperige van de naan, gecombineerd met veeeeel knoflook en verschillende tomaatjes. Dat allemaal afgemaakt met lekkere olijfolie, […]
Pasta met ‘nduja en citroen-basilicummascarpone
‘Nduja, je ziet het momenteel overal voorbij komen. Ik moést deze smeerbare pittige worst uit Italië een keer uitproberen. Voor de echte nonna-experience maakte ik voor de gelegenheid zelf tagiatelle, maar de saus is supersnel klaar en zet je binnen een handomdraai op tafel. Het pittige zoutige van de ‘Nduja, […]
Spicy chipotle-bloemkooltaco’s
met komkommersalsa en rode kool Bloemkool hoeft echt niet meer zo saai te zijn als vroeger, toen je ‘m gekookt op je bord kreeg naast wat aardappelen en een stukkie vlees. Bloemkool is supergeschikt als vega alternatief in bijvoorbeeld een taco! Zo zijn ook deze spicy chipotle-bloemkooltaco’s geboren. Officieel zijn […]
Kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush
Zoals je misschien weet haaaaaat ik het als ik eten weg moet gooien. Dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk te voorkomen. In deze kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush kun je (zoals in meer van mijn recepten) al je restjes uit de koelkast opmaken. Smaken uit het […]
Piri piri gambapasta
Vorige post liet ik je zien hoe je Portugese piri piri olie maakt. Met de overgebleven olie kun je deze piri piri gambapasta maken! Enne… dat wil je! Overigens is deze pasta ook heerlijk zonder Portugese olie. Gebruik dan je favoriete chilipepers (1 of 2, of misschien meer als je […]
Portugese kip piri piri
Als je in Lissabon bent móet je een stop maken bij Bonjardim voor de allerlekkerse authentiek Portugese kip piri piri. Díe kip heb ik geprobeerd na te maken in mijn eigen keuken en ik moet je eerlijk zeggen; dat is best goed gelukt! Als je de tijd hebt kun je […]
Paddoburger met truffelmayo
Met deze paddoburger met truffelmayo krijg je zelfs de grootste vleeseters over de streep. Ik vind het altijd moeilijk te zeggen dat iets op vlees lijkt, want dan schep je (zeker bij de echte vleeseters) al een bepaalde verwachting. Maar met deze paddoburger kun je iedereen een beetje tricken ;-). […]
Wentelteefjes van suikerbrood
Wentelteefjes van suikerbrood zijn perfect voor de zondagochtend. Eigenlijk voor elke dag, maar omdat ze niet echt gezond zijn zou ik je dat niet aanraden;-) Anyway, deze móet je proeven. Ik beloof je dat je geen spijt zult krijgen, dit is al jaren mijn lievelingsontbijt. Ook als je suikerbrood al […]
Tunamelt desemtosti
Als je me een beetje kent weet je dat je me wakker kunt maken voor een pantosti van desembrood. Doe er nog wat tonijn tussen en ik ben helemáál gelukkig. Als je desembrood over hebt en het al wat langer ligt, kun je er de beste tosti’s ter wereld van […]