Met deze geglaceerde gochujang worteltjes blaas je iedereen aan tafel omver. Ik serveerde dit bijgerecht naast de butter bloemkool van Beaufood met wat naan, mangochutney en raita (zie dit recept, stap 4) on the side. Dit recept is makkelijk te maken, ontzettend kleurrijk en zit bommetjevol smaak (misschien snap je […]
Bijgerecht
Een vegetarische Kerst
Met Nevel Wild Ales Voor een vegetarische Kerst hoef je niet ver te zoeken. Voor Nevel Wild Ales ontwikkelde ik twee feestelijke kerstrecepten met bier in de hoofdrol. Voor de champignon bourguignon gebruikte ik een flesje Nevel Tam, een wild donker bier met kastanje, dat naadloos aansluit bij de aardse […]
Piri piri pompoen
met citroen pangrattato en basilicum Met het piri piri olietje dat je normaal op een Portugees kippetje smeert maak je de allerlekkerste piri piri pompoen! Je hoeft de pompoen alleen in plakken te snijden – dus geen gedoe met schillen, te besprenkelen met de olie en ‘m in de oven […]
Auberginesalade met serranoham en burrata
Deze auberginesalade met serranoham en burrata is een échte allrounder. Eet ‘m als lunch, bijgerecht, lichte maaltijd, als onderdeel van een uitgebreide (Paas)brunch of als voorgerecht tijdens een lekker lentedinertje. De zoute serranoham is in perfecte balans met de supercreamy burrata, de zoete balsamico crème en de knapperige pijnboompitjes. De […]
Geschroeide prei met citroen en walnoten
Een superfeestelijk bijgerecht dat ook nog eens snel op tafel staat. Als je net als ik gek bent op prei dan móet je mijn geschroeide prei met citroen en walnoten proberen! Afgelopen zomer maakte ik regelmatig geblakerde prei op de BBQ. Echt ongelooflijk hoe lekker prei wordt als je ‘m […]
Geroosterde bloemkool met za’atarboter
Laatst at ik voor het eerst de bladeren van bloemkool. Dit stond in een recept van Ottolenghi, dus ik wíst zeker dat het lekker moest zijn. En dat was het! Vanaf nu gooi ik ze nooit meer weg. Inspiratie voor mijn nieuwe recept kwam dan ook van mijn grote held. […]
Disaronno Orange stoofperen
Het is bijna Kerst! Dat betekent: lekker eten. Heel. Veel. Lekker eten. Zoals deze Disaronno Orange stoofperen!! Misschien laat je je dit jaar tijdens Kerst lekker verwennen, of misschien pak je juist hélemaal uit dit jaar. Wat je ook doet: ik heb de komende dagen heel veel smakelijks voor je. […]
Geroosterde broccolisalade met Caesar-dressing
Oke, het is tijd voor een vitaminebommetje! Wat dacht je van een superkleurrijke geroosterde broccolisalade met caesar-dressing. Klinkt goed hè? Is het ook! Voor dagen dat je even wat extra groentjes binnen wil krijgen, dagen dat je gezond wil lunchen of voor wanneer je zin hebt in een lichte maaltijd. […]
Geroosterde flespompoen met burrata en chili-olie
De combinatie van pompoen en burrata is wat mij betreft een echte game changer. Het aardse van de pompoen (versterkt door een fleugje nootmuskaat) en het romige van de burrata vullen elkaar naadloos aan. Voeg daar wat zoet, zuur, pittig en zout aan toe en je hebt een compleet smakenpalet! […]
Jerk chicken & geblakerde prei
met jerk boter De Jamaicaanse jerk chicken klonk mij wel bekend, maar ik had ‘m eerlijk gezegd nog nooit gegeten. Nou, dat is zonde geweest van m’n tijd! Manmanman wat is dit lekker. Van een oud-collega kreeg ik de tip om iets met jerk chicken te maken en omdat hij […]
Geblakerde spitskool met citroen-peterselieboter
De hoeveelheid boter in een gerecht kan wat mij betreft nooit teveel zijn. Zo kun je zelfs met een vergeten spitskool in de groentela van je koelkast iets superlekkers maken! Deze geblakerde spitskool met citroen-peterselieboter staat binnen no time op tafel. De citroen-peterselieboter maak je in de kleine kom van […]
Honey-glazed harissaworteltjes
met tahin, feta en pistache Worteltjes zijn vaak echt een ondergewaardeerde groentesoort, je kunt er zoveel kanten mee op! Dit gerechtje is heerlijk bij de BBQ, als onderdeel van een mezze tafel (bijvoorbeeld deze fusion mezze tafel!) of serveer ‘m gewoon als groenten bij je hoofdmaaltijd. Zoet, lichtzuur, fris, knapperig […]
Larb van tempeh met rijstnoedels
Larb is een vleessalade die veel in Laos en Thailand gegeten wordt. Geïnspireerd door Delicious magazine heb ik larb van tempeh met rijstnoedels gemaakt. Door de toevoeging van rijstnoedels kun je ‘m eten als hoofdmaaltijd en hij is bijna helemaal vega (en makkelijk helemaal vegetarisch te maken). Als je de […]