Vers van Lau

Global Food Made Local

Disaronno Orange stoofperen

Het is bijna Kerst! Dat betekent: lekker eten. Heel. Veel. Lekker eten. Zoals deze Disaronno Orange stoofperen!! Misschien laat je je dit jaar tijdens Kerst lekker verwennen, of misschien pak je juist hélemaal uit dit jaar. Wat je ook doet: ik heb de komende dagen heel veel smakelijks voor je. Stuur een receptje door naar je tante, vriend, buurman of stiefmoeder (vind ik leuk!), of maak alle recepten zelf! De komende dagen komt er elke dag een viergangenmenu(!) online, hier op mijn website. Je kunt de menu’s compleet op tafel zetten (ze hebben elk een ander thema), of mix en match hoe jij het wil. Het is tenslotte jouw (kerst)feestje. Hier alvast een voorproefje: Disaronno Orange stoofperen.

Bijgerecht/dessert | 45 min bereidingstijd

Disaronno Orange stoofperen

“Laat je oma een keer écht genieten van Kerst en verzorg de stoofpeertjes zelf dit jaar”

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 12 stoofpeertjes, geschild
  • 6 sinaasappels, sap
  • 100 ml Disaronno
  • 100 ml water

En zo maak je het:

  1. Doe de stoofpeertjes in een ruime pan samen met het sap van de sinaasappels, het water en de helft van de Disaronno en breng zachtjes aan de kook. Doe dan de deksel op de pan.
  2. Kook de stoofpeertjes gaar en zacht in ongeveer 45 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de Disaronno toe. Let op: Als er kinderen mee eten kun je een paar peertjes in een apart bakje doen voordat je dit doet. Laat de stoofpeertjes afkoelen in het Disaronno Orange-sap.
  3. Serveer je Disaronno Orange stoofperen warm of koud per 2 op een klein schoteltje.

Tip: Serveer je de peertjes als dessert? Doe er een lekkere bol kaneel- of vanille-ijs en een borrel Disaronno bij!

Op zoek naar een ander soort (kerst-)dessert? Misschien is deze Mille-feuille van brickdeeg wat voor jou!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.