Vers van Lau

Global Food Made Local

Honey-glazed harissaworteltjes

met tahin, feta en pistache

Worteltjes zijn vaak echt een ondergewaardeerde groentesoort, je kunt er zoveel kanten mee op! Dit gerechtje is heerlijk bij de BBQ, als onderdeel van een mezze tafel (bijvoorbeeld deze fusion mezze tafel!) of serveer ‘m gewoon als groenten bij je hoofdmaaltijd. Zoet, lichtzuur, fris, knapperig en zoutig; deze honey-glazed harissaworteltjes met een Midden-Oosters tintje hebben het allemaal.

Bijgerecht | 50 minuten bereidingstijd

honey-glazed harissaworteltjes

“Deze worteltjes met een Midden-Oosters tintje hebben het allemaal”

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 10 bospenen, geschrapt en het groen verwijderd (laat 0,5 cm zitten)
  • 2 eetlepels rozenharissa
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen, sap
  • zout en peper
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels water
  • 1/4 blok feta, verkruimeld
  • 5 gram peterselie, grofgehakt
  • een handje ongezouten pistachenoten, grofgehakt

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kommetje de rozenharissa, honing, 1 eetlepel olijfolie en het sap van een halve limoen en breng op smaak met zout en peper.
  2. Spreid de worteltjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de zojuist gemaakte marinade. Wrijf goed in en schuif de bakplaat in de oven. Bak in 30-45 min tot de worteltjes gekarameliseerd zijn, maar wel nog beetgaar. Schenk de marinade die nog op de bakplaat ligt over de worteltjes en laat ze afkoelen op een schaal.
  3. Maak ondertussen de tahin dressing. Meng de tahin met 2 eetlepels water en het sap van een halve limoen. Roer goed door en zet even apart.
  4. Besprenkel de honey-glazed harissaworteltjes vlak voor het opdienen met de tahin dressing, bestrooi vervolgens met de feta, peterselie en pistachenoten. Besprenkel met de overgebleven olijfolie en serveer.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.