Suuuupersnel, suuuupermakkelijk en ook nog eens suuuuperlekker: dat is deze gyoza salade. Hij is knapperig, smaakvol, voedzaam en voor je het weet staat ie op tafel. Schrik niet van de ingrediëntenlijst, want het meeste heb je waarschijnlijk gewoon in huis. En anders is een ritje naar de toko zo gemaakt. […]
Salade
Crispy aardappel-tonijnsalade
Weer of geen weer: deze crispy aardappel-tonijnsalade wordt jouw nieuwe go-to zomermaaltijd. Deze maaltijdsalade met tonijn is voedzaam, maar toch licht en heeft alles om je smaakpapillen op hol te laten slaan. Je bakt de aardappel supercrunchy in de oven en in een handomdraai is de basis klaar. Daarna hoef […]
Auberginesalade met serranoham en burrata
Deze auberginesalade met serranoham en burrata is een échte allrounder. Eet ‘m als lunch, bijgerecht, lichte maaltijd, als onderdeel van een uitgebreide (Paas)brunch of als voorgerecht tijdens een lekker lentedinertje. De zoute serranoham is in perfecte balans met de supercreamy burrata, de zoete balsamico crème en de knapperige pijnboompitjes. De […]
Geroosterde broccolisalade met Caesar-dressing
Oke, het is tijd voor een vitaminebommetje! Wat dacht je van een superkleurrijke geroosterde broccolisalade met caesar-dressing. Klinkt goed hè? Is het ook! Voor dagen dat je even wat extra groentjes binnen wil krijgen, dagen dat je gezond wil lunchen of voor wanneer je zin hebt in een lichte maaltijd. […]
Geroosterde flespompoen met burrata en chili-olie
De combinatie van pompoen en burrata is wat mij betreft een echte game changer. Het aardse van de pompoen (versterkt door een fleugje nootmuskaat) en het romige van de burrata vullen elkaar naadloos aan. Voeg daar wat zoet, zuur, pittig en zout aan toe en je hebt een compleet smakenpalet! […]
Honey-glazed harissaworteltjes
met tahin, feta en pistache Worteltjes zijn vaak echt een ondergewaardeerde groentesoort, je kunt er zoveel kanten mee op! Dit gerechtje is heerlijk bij de BBQ, als onderdeel van een mezze tafel (bijvoorbeeld deze fusion mezze tafel!) of serveer ‘m gewoon als groenten bij je hoofdmaaltijd. Zoet, lichtzuur, fris, knapperig […]
Larb van tempeh met rijstnoedels
Larb is een vleessalade die veel in Laos en Thailand gegeten wordt. Geïnspireerd door Delicious magazine heb ik larb van tempeh met rijstnoedels gemaakt. Door de toevoeging van rijstnoedels kun je ‘m eten als hoofdmaaltijd en hij is bijna helemaal vega (en makkelijk helemaal vegetarisch te maken). Als je de […]
Kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush
Zoals je misschien weet haaaaaat ik het als ik eten weg moet gooien. Dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk te voorkomen. In deze kleurrijke parelcouscous-salade met meer dan baba ganoush kun je (zoals in meer van mijn recepten) al je restjes uit de koelkast opmaken. Smaken uit het […]
Kortgepekelde bietencarpaccio met bloedsinaasappel-ricotta
Ik moet eerlijk toegeven: biet en ik zijn nooit vrienden geweest. Met geitenkaas heb ik nóg minder, dus ik ben nooit enthousiast geworden van de klassieke bietencarpaccio met geitenkaas. Daarom heb ik een versie gemaakt die iedereen lekker vindt! Zonder geitenkaas en zonder de overheersend aardse smaak die biet soms […]