Oké. Laat ik allereerst even je verwachtingen bijstellen. Hoewel deze vegan tonijnsalade van kikkererwten écht heel lekker is en nét echt lijkt, zullen kritici altijd zeggen dat het niet the-real-deal is. En dat begrijp ik hè. Vis is vis en kikkererwten zijn nog steeds gewoon kikkererwten. Maar als je net zoals ik niet altijd tonijn wil eten, maar wel vaak cravings hebt naar de smaak van tonijn óf als je überhaupt geen vis eet, maar wel opzoek bent naar een megalekkere spread. Dit is jouw recept. Maak ‘m vandaag nog en ervaar het zelf! Hij staat binnen 10 minuten op tafel en hij is perfect als lunch op brood, als dip bij de borrel of als extra topping op je tosti. Het is jouw feestje!
Lunch/borrel | 10 min bereidingstijd
“Voor op brood, bij de borrel, of in een tosti”
Ingrediënten
Voor 3 personen
- 400 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1/2 norivel
- 1 eetlepel (vegan) mayonaise
- 1 theelepel dijon mosterd
- 1/2 theelepel mierikswortelpasta
- 1/2 theelepel (vegan) worcestershiresaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel chilivlokken
- peper en zout
En zo maak je het:
- Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom. Prak ze fijn, in ieder geval zo fijn dat er geen hele kikkererwten meer in de kom zitten.
- Voeg vervolgens de rode ui, (vegan) mayonaise, dijon mosterd, mierikswortelpasta, worcestershiresaus, het citroensap en de chilivlokken toe. Roer goed door.
- Hak het norivel fijn met een koksmes of maal ‘m fijn in een hakmolen (voor specerijen) of vijzel. Voeg ook het norivel toe aan het mengsel en roer om.
- Breng de vegan tonijnsalade van kikkererwten op smaak met peper en zout.
- Serveer de spread direct, of bewaar ‘m in de koelkast. De spread is onwijs lekker op getoast (desem)brood! Besprenkel een snee brood met wat olijfolie en bak ‘m krokant in de koekenpan.
Tip: Zin in nog meer kikkererwten? Maak deze gezonde lunchwrap!
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.