Vers van Lau

Global Food Made Local

Supersnelle wok met gehakt en champignons

Joe! Ik heb weer een knaller van een receptje voor je. Precies wat je nodig hebt na een lange dag werken, wanneer je ab-so-luut geen zin en tijd hebt om te koken. Deze supersnelle wok met gehakt en champignons maakt je gegarandeerd blij. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en hij staat écht binnen 15 minuten op tafel. Liever vega? Gebruik vega gehakt en vegan oestersaus op basis van paddenstoelen. De vissaus kun je eventueel vervangen door sojasaus. En ik weet dat er wat koriander-haters onder jullie zijn, dus vooruit: als je niet van koriander houdt, laat je ‘m lekker weg. Smakelijk!

Hoofdgerecht | 15 minuten bereidingstijd

Supersnelle wok met gehakt en champignons

“Supersnel, supertastic – RJ”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram (kastanje)champignons, in stukjes
  • 3 babypaksoi of 1 normale paksoi, in stukjes gesneden (wit en groen gescheiden houden)
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 1,5 – 2 kopjes basmatirijst
  • sesamzaadjes, ter garnering
  • verse koriander, ter garnering
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

En zo maak je het:

  1. Zet een pan water op het vuur en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm ondertussen een beetje zonnebloemolie in een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de champignons toe en bak mee.
  3. Doe het gehakt erbij en bak rul en knapperig. Daarna mag het witte gedeelte van de paksoi erbij. Voeg ook de oestersaus en de vissaus toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Rijst klaar? Mooi. Voeg nu het groen van de paksoi toe aan de pan met gehakt, schep nog even om en draai dan het vuur uit. Schep wat rijst in een kommetje, gevolgd door het gehaktmengsel en garneer met koriander en sesamzaadjes. Serveer je supersnelle wok met gehakt en champignons direct.

Wat vond je van dit recept? Laat het me weten in de comments!

Tip: Een keer zin in wat anders? Deze zilvervliesrisotto met halloumi MOET je proberen.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.