Vers van Lau

Global Food Made Local

Gyoza salade

Suuuupersnel, suuuupermakkelijk en ook nog eens suuuuperlekker: dat is deze gyoza salade. Hij is knapperig, smaakvol, voedzaam en voor je het weet staat ie op tafel. Schrik niet van de ingrediëntenlijst, want het meeste heb je waarschijnlijk gewoon in huis. En anders is een ritje naar de toko zo gemaakt. En die diepvries gyoza’s? Die vind je gewoon bij de appie in het vriesvak. Een heerlijk Aziatisch maaltje voor op de bank, maar ook perfect om voor te schotelen aan je gasten. Liever vega? Vervang de vissaus door de vegan variant en kies voor vegetarische gyoza’s. You do you!

Hoofdgerecht | 15 minuten bereidingstijd

“Razendsnel umamibommetje!”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 paksoi, in dunne repen
  • 3 bosuien, in dunne ringen
  • 200 gram kastanjechampignons, in stukjes
  • 50 gram edamameboontjes
  • 10-12 diepvries gyoza’s (1 zak, bijv kip kimchi)
  • 4 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 4 eetlepel zwarte rijstazijn (toko)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1,5 eetlepel gembersiroop
  • een kneepje limoensap
  • 1 theelepel chlilivlokken of 1 el crispy chili olie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • gebakken uitjes, ter garnering

En zo maak je het:

  1. Bak de champignons in een koekenpan in een beetje olie op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Meng ondertussen de sojasaus, sesamolie, zwarte rijstazijn, vissaus, knoflook, gember, gembersiroop en chilivokken of crispy chili olie in een kommetje.
  2. ⁠Doe de paksoi, bosuien, edamameboontjes en lauwwarme champignons alvast in een schaal.
  3. Verhit vervolgens wat olie in een hapjespan (met deksel) en bak de gyoza’s aan één kant mooi bruin. Voeg een scheutje water toe en doe de deksel op de pan. Stoom de gyoza’s in zo’n 6 minuten gaar. Haal dan de deksel van de pan en bak nog even tot het water helemaal verdampt is en de gyoza’s weer knapperig zijn.
  4. ⁠Meng de dressing door de salade en maak af met de gyoza’s, een kneepje limoensap, de sesamzaadjes en gebakken uitjes. Serveer de gyoza salade direct.

Heeft het gesmaakt? Laat het weten in de comments!

Tip: Op de Aziatische tour? Deze zalm teriyaki staat ook in een oogwenk op tafel!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.