Vers van Lau

Global Food Made Local

Crispy aardappel-tonijnsalade

Weer of geen weer: deze crispy aardappel-tonijnsalade wordt jouw nieuwe go-to zomermaaltijd. Deze maaltijdsalade met tonijn is voedzaam, maar toch licht en heeft alles om je smaakpapillen op hol te laten slaan. Je bakt de aardappel supercrunchy in de oven en in een handomdraai is de basis klaar. Daarna hoef je het alleen nog maar te husselen – kind kan de was doen. In dit recept gebruik ik best veel aardappelen, maar dan heb ik je vast gecoverd voor wanneer de helft van de aardappeltjes te eettafel niet eens haalt. Enne, laat je niet afschrikken door de bereidingstijd, het grootste deel van die tijd zit jij lekker met je beentjes in de zon (hopelijk).

Hoofdgerecht | 60 – 80 minuten bereidingstijd

crispy aardappel-tonijnsalade

“Jouw nieuwe go-to zomermaaltijd”

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 1 kg aardappelen, gewassen en gehalveerd
  • 1 blikje tonijn in water, uitgelekt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 puntpaprika’s, in stukjes
  • 0,5 komkommer, in blokjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 hand krulsla of bladsla
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel mosterd
  • een kneepje citroensap
  • peper en zout
  • olijfolie

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (grillstand). Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en stort ze op een met bakpapier bekleed rooster. Druk de aardappels vervolgens zo plat mogelijk (dit gaat het makkelijkst met de onderkant van een glas). Besprenkel met flink wat olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  2. Schuif het rooster in het midden van de oven en bak de aardappels in 40 – 60 minuten zo knapperig als je kunt. Keer ze halverwege om en besprenkel dan eventueel met nog wat olijfolie. Haal het rooster na de baktijd uit de oven.
  3. Maak ondertussen de basis voor de salade. Meng in een kom de tonijn met de mayonaise, kappertjes, rode ui, chilivlokken en mosterd. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap.
  4. Dien de gesneden groenten op in een mooie schaal en meng er vlak voor het serveren het tonijnmengsel door. Voeg de aardappels lauwwarm of afgekoeld toe en serveer de crispy aardappel-tonijnsalade direct.

Wat vond je van dit recept? Ik hoor het graag!

Tip: Op zoek naar nog zo’n zomerknaller? Wat dacht je van deze crispy chili chicken taco’s?

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.