Wil je snel klaar zijn vanavond? Wat dacht je van deze snelle roerbaknoedels met sticky tempeh? Lekker met gebakken paprika, rode ui en prei, zodat je geen vitamientjes te kort komt. De tempeh is suuupercrunchy en je topt ‘m af met (vegetarische) oestersaus. Zo wordt ie écht lekker sticky. Wist je dat de vegetarische variant van oestersaus gemaakt wordt met paddenstoelen? Ik zweer het je: je proeft geen verschil met de originele versie. Ook als lunch is dit gerecht heel geschikt, binnen 15 minuten staat het op tafel! Tempehfan? probeer deze larb van tempeh eens!
Hoofdgerecht | 15 min bereidingstijd
“Je proeft geen verschil met de originele oestersaus!”
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1/2 blok tempeh, in dunne plakjes
- Zonnebloemolie
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 theelepel geraspte gember
- 3 á 4 eetlepels (vegetarische) oestersaus
- 200 gram instant noodles, kort gekookt
- 1 grote rode ui, in grove stukken
- 1 rode puntpaprika, in stukken
- 1/2 prei, in dunne ringen
En zo maak je het:
- Snijd de plakjes tempeh elk in 3 stukjes, zodat je mooie kleine reepjes tempeh overhoudt. Doe de tempeh samen met de sesamolie, gember en 2 eetlepels zonnebloemolie in een kom en roer om.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe de reepjes tempeh in de pan en bak ze zo krokant mogelijk. Als ze snel heel donker worden kun je nog wat extra olie toevoegen. Blijf goed omscheppen, na een minuut of 7 is je tempeh helemaal crunchy.
- Voeg nu de (vegetarische) oestersaus toe en schep om. Draai het vuur iets lager. Doe ook de paprika en ui erbij en bak nog even mee.
- Dan mogen de gekookte noedels erbij in de pan, schep nogmaals goed om. Top de snelle roerbaknoedels met sticky tempeh af met de dunne reepjes prei, roer nog één keer om en serveer direct.
Heb je een vraag of wil je iets kwijt over dit gerecht? Laat het me weten in de comments!
Echt een heel smaakvol gerecht wat ook echt snel op tafel stond! De tempeh was lekker crunchy en sticky. Aanrader!
Antwoord van Vers van Lau
Fijn dat het heeft gesmaakt Thalyssa!