Deze regenboogcurry is misschien wel de meest kleurrijke curry die je ooit hebt gezien (duhh, daarom heet het ook regenboogcurry). Serveer ‘m op een grauwe dag om je dag een beetje op te vrolijken, of op een zonnige dag om de zon door te trekken naar je bordje! Deze vega curry is lekker met naan of rijst en raita. Heb je zin om deze week helemaal uit te pakken? Check dan deze mezze tafel met auberginecurry!
“Van deze kleurrijke vega curry krijg je gelijk een glimlach op je gezicht!”
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
- 100 gram gedroogde rode linzen, afgespoeld
- 100 gram peultjes
- 2 rode puntpaprika’s, in stukken
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 rawit, in ringetjes (of chilipeper)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel kerrie madras
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 blik kokosmelk
- 1 blik gepelde tomaten
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
- 10 gram koriander, fijngehakt
- Sap van ½ limoen
- ½ limoen, in partjes
En zo maak je het:
- Verhit wat zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin de kurkuma, kerrie en korianderpoeder totdat ze geuren. Voeg de rawit (of chilipeper), ui en knoflook toe en bak mee.
- Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en roer goed om. Na een minuut of 5 kun je de kokosmelk en de gepelde tomaten toevoegen. Voeg dan ook de rode linzen toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat ongeveer 20 min zachtjes pruttelen. De linzen zullen veel vocht opnemen. Als je curry te droog wordt, kun je 200 ml water toevoegen.
- Voeg de paprika en peultjes toe aan de pan en laat nog 5-10 min pruttelen. Check of je linzen zacht zijn, laat anders nog even doorkoken.
- Breng de regenboogcurry op smaak met zout, peper en limoensap en garneer met koriander en limoenpartjes.
- Serveer de curry met rijst of naan en eventueel met raita! Eet smakelijk!
Laat me hieronder weten wat je van deze regenboogcurry vindt!
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.