Vers van Lau

Global Food Made Local

Fusion mezze met auberginecurry en padronpepers

Als ik mensen over de vloer krijg, zet ik het allerliefst de hele tafel vol met eten. Mezze is daar bijvoorbeeld heel geschikt voor, daarom heb ik een fusion mezze-tafel voor jullie voorbereid met Turkse, Spaanse en Libanese invloeden. Auberginecurry met gehakt, een heerlijk frisse tomatensalade, gegrilde padronpepers met flaky seesalt en lekker knapperig turks brood; afgemaakt met een frisse knoflook-muntyoghurt. Ik serveerde mijn honey-glazed harissaworteltjes er ook nog bij. Een echt feestmaal als je het mij vraagt! Als je je gasten een keer wilt verrassen, dan zou ik je zeker deze fusion mezze met auberginecurry en padronpepers aanraden 🙂

Fusion mezze met auberginecurry en padronpepers

“Fusion mezze; voor ieder wat wils!”

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

Voor de auberginecurry

  • 2 aubergines, in lange repen
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 gele paprika, in repen
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels aci biber salçasi (verkrijgbaar bij de turkse supermarkt of AH XL)
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels komijn
  • olijfolie

Voor de tomatensalade

  • 4 tomaten, in parten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • zout en peper
  • 1/2 citroen, sap
  • olijfolie
  • 1 theelepel sumak

Voor de padronpepers

  • 200 gram padronpepers
  • zeezoutvlokken
  • olijfolie

Voor de knoflook-muntyoghurt

  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • een kneepje citroensap
  • een takje munt (blaadjes), grofgescheurd
  • zout en peper

En zo maak je het:

De auberginecurry

  1. Voor de aubergine curry strooi je allereerst zout op de repen aubergine. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Bak de repen aubergine hierin om en om bruin.
  2. Ondertussen verhit je een hapjespan of diepe koekenpan op halfhoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de knoflook en ui even aan en voeg als ze geuren het gehakt toe. Bak rul. Voeg dan de koriander en komijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe de aci biber salçasi erbij en roer goed om. Voeg dan 250 ml water toe, breng dit aan de kook. Als de saus kookt draai je het vuur lager en voeg je de paprika en aubergine toe. Laat een tijdje zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Als de saus teveel indikt kun je nog wat water toevoegen.

De sides

  1. Voor de tomatensalade meng je de tomatenparten met de ui, het zout, het citroensap de olijfolie en de sumak. Laat de salade minstens een halfuur intrekken.
  2. De padronpepers bak je in een droge koekenpan op hoog vuur totdat de pepers geblakerde plekken hebben.
  3. Besprenkel de pepers vlak voor het serveren met olijfolie en bestrooi met de zeezoutvlokken.
  4. De knoflook-muntyoghurt maak je door de yoghurt te mengen met de knoflook, het citroensap en de munt. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Serveer eventueel wat feta bij je fusion mezze met auberginecurry en padronpepers en geniet!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.