Vers van Lau

Global Food Made Local

Gevulde zoete aardappel met pulled chicken

Dit jaar zit ik niet zo in de kerstrecepten, maar mocht je dáár inspiratie voor zoeken: check mijn kerstrubriek, want daar vind je genoeg lekkers voor de feestdagen. Heb je zin om effe wat normaals en semi-gezonds te eten tussen al het feestgedruis door? Dan is deze gevulde zoete aardappel met pulled chicken your man. Hij zit bomvol groenten én smaak en hij is ook nog eens supersnel klaar. Liever vega? Vervang de kip door vega kipstuckjes of vega gehakt. Ohja! Ik gebruikte 2 GIGA zoete aardappelen voor dit recept. Kun je die niet vinden? Neem er dan eentje extra. Smakelijk!

Hoofdgerecht | 25 minuten bereidingstijd

Gevulde zoete aardappel met pulled chicken

“Een heerlijk semi-gezond maaltje, supersnel klaar”

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

  • 2 hele grote zoete aardappelen, gewassen (7 min + 10 min onder grill 200)
  • 400 gram kipdijfilet (0,5 tl ppz en 0,5 tl komijn)
  • 1,5 theelepel paprikapoeder zoet
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder gerookt
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel chipotlepeper (diced, La Morena)
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • 2 puntpaprika’s, in kleine blokjes
  • klein blikje bonduelle bonenmix (160 gr), uitgelekt en afgespoeld
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • geraspte kaas, ter garnering
  • 1 rode ui
  • crème fraîche, ter garnering

En zo maak je het:

  1. Prik de zoete aardappelen rondom in met een vork. Doe ze in een plastic bakje met 2 eetlepels water en leg de deksel er losjes op. Pof ze in 7 minuten in de magnetron op vol vermogen, keer ze halverwege de tijd om. Heb je geen magnetron? Je kunt ze ook 45 min poffen in de oven in aluminiumfolie (200 graden) of ze in het geheel voorkoken. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (grilstand).
  2. Maak terwijl de aardappels poffen de kip klaar. Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Kruid de kipdijfilet met 0,5 theelepel paprikapoeder zoet, 0,5 theelepel komijnpoeder en peper en zout en bak ze goed krokant in de pan. Neem vervolgens uit de pan en trek de kip uit elkaar. Bewaar de olie.
  3. Snijd de gepofte aardappels in de lengte doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het snijvlak van zoete aardappels met wat olie uit de koekenpan en bestrooi met peper en zout. Schuif ze voor 10 minuten onder de grill of tot ze bruine randjes krijgen.
  4. Doe de pulled chicken samen met de paprika, tomaat, bonen, chipotlepeper en overgebleven specerijen in een kom. Roer om en breng op smaak met zout en peper. Haal de zoete aardappelen uit de oven en druk het snijvlak wat in met een vork, zodat je vulling er straks beter op blijft liggen.
  5. Verdeel de vulling over de zoete aardappelen en bestrooi met zoveel kaas als je lekker vindt. Zet de oven nu op 200 graden (onder-bovenwarmte) en schuif de bakplaat terug totdat de kaas is gesmolten en de vulling lekker warm is. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.
  6. Dien de gevulde zoete aardappel met pulled chicken op en garneer met crème fraîche en de gesneden rode ui. Serveer direct.

Heeft het gesmaakt? Laat het me weten in de comments!

Tip: Ook lekker met verse koriander! Die was ik vergeten bij de suup, hihi

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.