De lente komt er nu echt aan (ookal lijkt het vandaag helemaaaaaal niet zo). Daarom vond ik het wel weer tijd worden voor een zomers receptje. Wat dacht je van deze cajun shrimp taco’s met mangosalsa? Ze zijn kruidig, licht pittig, zoet, knapperig en hebben een licht zuurtje. De koriander maakt het gerechtje helemaal af, maar als je dat niet lust laat je het lekker weg ;-). Mijn gamba’s vielen wat kleiner uit dan gedacht, maar met grote exemplaren kun je uitgaan van 3 gamba’s per taco.
Hoofdgerecht | 20 minuten bereidingstijd
“Neem een hap van een taco en je proeft de lente”
Ingrediënten
Voor 3 personen
- 25-30 gamba’s
- 1,5 tl cajun kruiden
- 10 kleine tortilla’s (zie recept)
- 125 g cherrytomaten, in vieren
- 2 avocado’s, in kleine blokjes
- 10 g koriander, grofgesneden
- het sap van 1/2 limoen
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 mango, in kleine blokjes
- 0,5-1 tl chilivlokken
- zout en peper
- zonnebloemolie
- Griekse yoghurt, ter garnering
- limoenpartjes, ter garnering
En zo maak je het:
- Maak de gamba’s schoon en doe ze in een kom. Meng de cajunkruiden en 1 eetlepel zonnebloemolie door de gamba’s. Laat marineren terwijl je de salsa maakt.
- Meng voor de mangosalsa de cherrytomaatjes, rode ui, mango, chilivlokken en het limoensap in een kom en breng op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de avocado en koriander erdoor. Zet apart.
- Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en bak hierin de tortilla’s (als je deze zelf maakt). Bewaar de tortilla’s in een schone theedoek, zodat ze mooi zacht blijven.
- Bak vervolgens de cajun gamba’s in een paar minuten lichtbruin en gaar. Serveer de cajun shrimp taco’s met mangosalsa met Griekse yoghurt en garneer met limoenpartjes en eventueel wat extra koriander.
Laat me hieronder weten wat je van dit recept vindt! Ook beantwoord ik graag al je vragen.
Tip: Doe alle onderdelen in bakjes en laat iedereen aan tafel z’n eigen taco samenstellen.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.