Vers van Lau

Global Food Made Local

Tunamelt desemtosti

Als je me een beetje kent weet je dat je me wakker kunt maken voor een pantosti van desembrood. Doe er nog wat tonijn tussen en ik ben helemáál gelukkig. Als je desembrood over hebt en het al wat langer ligt, kun je er de beste tosti’s ter wereld van maken. Deze tunamelt desemtosti heeft een Italiaanse twist, yum! De tonijnsalade die hierop gaat is ook heerlijk door een groene salade heen, of bijvoorbeeld op een toast. Wil je je restjes brood op een andere manier opmaken? Check deze citroenpasta met aubergine en frisse pangrattato!

Lunch | 10 minuten bereidingstijd

tunamelt desemtosti

“Je kunt mij wakkermaken voor een pantosti van desembrood, yum!”

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 sneetjes desembrood (zo dik of dun gesneden als je wil)
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • een paar plakjes oude kaas
  • zeezoutvlokken en peper
  • een paar blaadjes basilicum
  • roomboter

En zo maak je het:

  1. Meng in een bakje de tonijn, rode ui, kappertjes, chili vlokken, mayonaise en wat zout en peper.
  2. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan op laag vuur.
  3. Beleg 2 sneetjes desembrood met de plakken kaas en vervolgens met de tonijnsalade. Scheur de basilicum in stukjes en leg deze bovenop de tonijn. Leg de andere snee brood erbovenop.
  4. Bak beide tosti’s in de koekenpan totdat de kaas gesmolten is en de buitenkant lekker knapperig. Als het nodig is kun je tussendoor nog extra roomboter toevoegen.
  5. Bestrooi je tunamelt desemtosti met extra zeezout- en chilivlokken en garneer met basilicum.

Ben jij een pantosti-fan? Of heb je liever een tosti uit een grilapparaat? Let me know!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.