Dit pita met kipgehaktballetjes recept is snel, superrrrr smaakvol en ook nog eens bést gezond. Een leuk alternatief voor je shoarma avond dus. Je kruidt het kipgehakt met kerrie en verse koriander, dus ben je een raséchte korianderhater? Dan kun je beter even doorscrollen. Koriander = onmisbaar in dit receppie. De kipgehaktballetjes lijken qua smaak heel erg op de vulling van Nepalese chicken Mo:Mos, dus wat mij betreft is dit een echte knaller. Geïnspireerd door een gerechtje dat m’n huisgenootje in Amsterdam 10 jaar geleden maakte, brings back memories <3.
Hoofdgerecht | 20 minuten bereidingstijd
“Snel, smaakvol én gezond”
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 300 g kipgehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 – 2 handjes panko
- 1 ei
- 10 g koriander, fijngehakt
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1/2 theelepel zout + extra voor de saus
- 1/2 theelepel peper + extra voor de saus
- 1 theelepel kerriepoeder
- 3 tenen knoflook, geraspt
- een kropje Romaine sla, in reepjes
- 1 puntpaprika, in stukjes
- 1/4 komkommer, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 2 bosuien, in ringetjes
- 4 pita’s (het liefst zelfgemaakt natuurlijk ;-))
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 8 muntblaadjes, fijngesneden
- zonnebloemolie
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak vervolgens eerst de kipgehaktballetjes. Kneed het kipgehakt samen met de rode ui, 2 tenen geraspte knoflook, 1 handje panko, het ei, de koriander, kerriepoeder, chilivlokken en zout en peper tot een samenhangend geheel. Het mag plakkerig zijn, maar niet té nat. Is het wel erg nat? Voeg dan nog een handje panko toe. Laat even staan.
- Maak dan de saus. Meng de Griekse yoghurt met 1 teen geraspte knoflook, de munt en breng op smaak met peper en zout. Zet apart en bak vervolgens de pita’s (af) in de oven.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en maak balletjes van het kipmengsel. Leg ze in de pan en druk ze vervolgens een beetje plat zodat je kleine burgertjes krijgt. Dat bakt wat makkelijker. Bak de kipburgertjes een paar minuten per kant totdat ze gaar en mooi bruin van kleur zijn.
- Snijd de pita’s open, vul met een beetje yoghurtsaus en de groenten en top af met de kipburgertjes, meer saus en wat bosui ter garnering. Serveer de pita met kipgehaktballetjes direct.
Heeft het gesmaakt? Laat het me weten in de comments!
Tip: Ook zo’n pitagek? Probeer deze pita halloumi eens!
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.